„Nincs diplomád?” - A Cápák között adásának pikáns pillanatai

Orbók Ilona és Balogh Petya között érdekes párbeszéd zajlott a Cápák között című műsorban, amelyben a diploma hiánya került előtérbe.

A Cápák között legutóbbi adásában Orbók Ilona meglepődött, amikor megtudta, hogy Balogh Petyának nincs egyetemi végzettsége. A következő párbeszéd bontakozott ki közöttük:

Nincs diplomád?

Nincs.

És úgy ülsz itt?

Aha.

Jó.

Moldován András, egy másik Cápa, szintén reagált a helyzetre, megjegyezve, hogy Balogh Petya vagyonának nagysága miatt engedték be a stúdióba.

Balogh Petya elmondása szerint sosem érezte hátrányosnak, hogy nem rendelkezik egyetemi diplomával. Már gyermekkorában eldöntötte, hogy nemzetközi szoftvercéget fog alapítani, ami végül valósággá is vált, és sikeres vállalkozóvá nőtte ki magát.

Az üzletember egy korábbi esetről is beszámolt, amikor egy alvállalkozói megbízás során, a WiFi technológia fejlesztése közben merült fel a kérdés a végzettségével kapcsolatban. Balogh Petya határozottan reagált: ha még egyszer felteszik neki ezt a kérdést, akkor távozik. Azóta nem került szóba a téma.

A műsor egy másik epizódjában Balogh Petya ismét a figyelem középpontjába került, amikor lelkesen kipróbálta a Newton Szimulátor nevű találmányt. A VR-szemüveggel és mozgó gamer-székkel felszerelt termékkel szimulált hullámvasútazás közben Balogh Levente, a Szentkirályi fejese, viccesen odaszólt neki:

Jól van, nem a vidámparkban vagy! Ne járassál már le minket

Balogh Petya lelkes sikongatása ellenére a többi cápa is mosolygás nélkül nem bírta megállni a látottakat. A szimulátor élményeit megosztva Balogh Petya elismerően szólt a termékről, de a vállalkozók magas pénzigénye miatt végül nem fektetett be a cégbe.