Azahriah májusban történelmet ír Sopronban

Májusban Azahriah koncertet ad a SopronFesten, ahol a Hűség Városa különleges programokkal várja a látogatókat. A fesztivál során a kultúra, a társadalmi szerepvállalás és a szórakozás is teret kap.

Az idei SopronFest számos rendhagyó és mélyreható programot kínál, amelyek között Azahriah koncertje is kiemelkedik. A fesztivál a Hűség Városában zajlik, ahol a művész három stadionnyi közönség előtt lép fel. Az Index stúdiójában négy vendég beszélt a fesztivál kínálatáról, amely a kultúra számos területét lefedi.

Ef Zámbó István, Munkácsy-díjas képzőművész és zenész, egyedi szoborszéket készít Azahriahnak, amelybe bárki beleülhet, így megérezve a művész lényének egy részét. Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója, egy lélekig hatoló kampányról mesél, amely a bullying és a megszégyenítés témáját boncolgatja. Lobenwein Norbert, a SopronFest alapítója és főszervezője, a közösségi élmények és a társadalmi beszédtémák fontosságát hangsúlyozza, és a fesztiválon mintegy 30 kiállítás várja az érdeklődőket. Kadarkai Endre műsorvezető és riporter pedig arról beszél, hogy a fesztiválon Ördög Nóra és ByeAlex lesznek az interjúalanyai.

A SopronFest 2024. május 17-19-én kerül megrendezésre, de a programok már május 10-én elkezdődnek Grecsó Krisztián életrajzi stand up estjével. Május 16-tól a képzőművészek a Mária-szobor tövében felépülő művésznegyedben alkotnak majd, ahol hatalmas, szív alakú szobrokat hoznak létre, amelyeket jótékony célra értékesítenek.

A fesztivál során Sopron utcái, terek, klubjai, éttermei és kávézói is élettel telnek meg. A rendezvénysorozaton olyan előadók lépnek fel, mint Azahriah, Pogány Induló, Beton.Hofi, a Kispál és a Borz, a Halott Pénz, a Wellhello, Majka, a Quimby, a Margaret Island, az Esti Kornél, a Blahalouisiana, a Tankcsapda, a Valmar, Kruder & Dorfmeister és Alle Farben.

Az Index, mely idén ünnepli 25. évfordulóját, május 11-én a Deák Étteremben tart egy rendhagyó artúluK podcastot Eperjes Károllyal, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával. Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs szópárbajt vívnak május 12-én a Liszt Ferenc Kulturális Központban.

Aki szeretné újra meghallgatni az artúluK podcast előző adását, az az Index felületein megteheti, és fel is iratkozhat a csatornákra, hogy ne maradjon le a jövőbeni műsorokról.

(Borítókép forrása: Fekete Tímea / Index)