A nátrium fogyasztása és a fogyás összefüggései

A londoni Queen Mary Egyetem tanulmányának eredményei szerint a túlzott nátriumbevitel, amely főként a konyhasóban található meg, hozzájárulhat a felesleges kilók felhalmozódásához, különösen a hasi tájékon.

A hasi zsír nem csupán esztétikai problémát jelent, hanem komoly egészségügyi kockázatokkal is járhat, mint például anyagcsere, szív- és érrendszeri problémák. A belső hasi zsír különösen veszélyesnek számít ebben a tekintetben. A Német Táplálkozási Társaság (DGE) adatai alapján az emberek átlagosan négyszer annyi sót fogyasztanak, mint amennyire szükségük lenne, holott egy felnőtt napi sószükséglete csupán 1,4 gramm. A túlzott nátriumbevitel megváltoztathatja az anyagcserét, és a kutatások szerint minden további gramm só fogyasztása 25 százalékkal növelheti a túlsúly kialakulásának kockázatát.