A magyar válogatott legyőzte Franciaországot, visszajutott a világelitbe

A magyar női jégkorong-válogatott sikerrel járt a klagenfurti divízió I/A-világbajnokságon, ahol 2–1-re legyőzte Franciaországot, ezzel pedig visszakerült a világelitbe.

A Pat Cortina vezette csapat előbb a Koreai Köztársaságot és Hollandiát győzte le 2–0-ra, azonban Norvégiától és a házigazda Ausztriától szétlövésben szenvedett vereséget. A Franciaország elleni, döntő jelentőségű mérkőzésen a magyarok számára az alapjátékidőben kellett győzniük a feljutás érdekében, ám a találkozó rosszul indult, hiszen már a 43. másodpercben hátrányba kerültek.

A kezdeti nehézségek ellenére a magyar együttes a második harmadban fölénybe került, és a kapura lövések aránya is ezt tükrözte (11–7). A harmad végén Jókai-Szilágyi Kinga góljával sikerült az egyenlítés. A záró harmad elején Seregély Míra tovább növelte a magyarok előnyét, és bár a franciák a harmadot 11–4-es kapura lövési aránnyal zárták, a magyar válogatott tartani tudta az előnyt.

A világbajnokság végén a magyar csapat és a második helyezett jutott fel az elitbe, míg a Koreai Köztársaság a divízió I/B-be esett vissza.

Eredmény, 5. (utolsó) forduló:

  • Magyarország–Franciaország 2–1 (0–1, 1–0, 1–0), gólszerzők: Jókai-Szilágyi (40.), Seregély (43.), illetve Baudrit (1.).