Tinnyei hulladékgyűjtő brutális verése: felháborító indok és következmények

Tinnyén egy hulladékgyűjtő munkás brutális verés áldozata lett, mert a kukásautó miatt nem tudtak parkolni az elkövetők. Az eset kapcsán a Budakörnyéki Járási Ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott a támadókkal szemben.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség tájékoztatása szerint a hulladékgyűjtő 2023 márciusában Tinnyén végezte a munkáját, amikor a hulladékszállító járművel egy ház előtt megállt, hogy a műanyag hulladékokat begyűjtse. Azonban a jármű parkolása miatt az éppen érkező elkövetők nem tudtak beállni a gépkocsibeállójukba.

A parkolási helyzet miatt felindult két támadó a hulladékszállító mellett megtámadta a munkást. Az egyik elkövető lábbal rúgta, a másik többször ököllel fejen ütötte, míg a sértett a földre nem esett. A bántalmazást a földön fekvő áldozaton is folytatták.

A támadás után a hulladékgyűjtő férfi elhajtott a helyszínről, de a bántalmazás nyomán nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A két támadót súlyos testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ahol beismerték tettüket és megbánták cselekedetüket. Az ügyészség mindkét elkövető esetében 1 év 3 hónapra felfüggesztette az eljárást, azzal a feltétellel, hogy részt kell venniük csoportos személyiségfejlesztő és agressziókezelő tréningen. Ezen idő alatt pártfogó felügyeli őket, és csak sikeres teljesítés esetén kerülhet sor az eljárás megszüntetésére.

Az eseményt egy biztonsági kamera rögzítette.