Gyermekprostitúciós ügyben hozott ítéletet a Tatabányai Törvényszék

A Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott egy gyermekprostitúciós ügyben, amelyben egy 13 éves lányt futtattak. A gyermekotthonból szökött lányt három személy fogadta be, akik később szexuális szolgáltatásokra kényszerítették.

Hétfőn a Tatabányai Törvényszék tájékoztatást adott egy bonyolult gyermekprostitúciós per elsőfokú ítéletéről. A vád szerint egy tatabányai gyermekotthonból megszökött 13 éves lányt befogadott egy házban két férfi és egy nő, akik aztán a lányt prostituáltként dolgoztatták. Az egyik férfi rendszeresen közösült a lánnyal, a banda nőtagja pedig volt férjén és egy ex-szeretőjén keresztül további kuncsaftokat szervezett a gyermek számára.

Az ügyben érintett összes felnőtt tisztában volt azzal, hogy a lány még csak 13 éves. A rendőrség a 2022. október 29. és november 10. közti történésekkel kapcsolatban összesen hat embert tartóztatott le, és az illetékes vádhatóság vádat emelt ellenük. A vádlottak között szerepeltek a lányt befogadó három személy, a kerítő exférj, valamint a két kuncsaft.

A Tatabányai Törvényszék ítélete szerint a három fő vádlott hat-hat év fegyházbüntetést kapott emberkereskedelem, kényszermunka és szexuális visszaélés bűntette miatt, továbbá hat évre eltiltották őket a közügyektől. A kerítésért elítélt negyedrendű vádlott egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ötödrendű vádlott két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést és egymillió forint pénzbüntetést, míg a hatodrendű vádlott szintén két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetést és egymillió forint pénzbüntetést kapott.

Az összes vádlottat élethosszig tartó tevékenységi tilalom is sújtja, amely minden olyan tevékenységtől eltiltja őket, ami 18 év alattiakhoz kapcsolódik. Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a vádlottak három napot tartottak fenn a jogorvoslati nyilatkozatuk megtételére. Az első és harmadrendű vádlottak, valamint védőik felmentésért fellebbeztek, a másodrendű vádlott szintén felmentésért jelentett be fellebbezést. A negyedrendű vádlott tudomásul vette az ítéletet, míg az ötöd- és hatodrendű vádlottak védői nem voltak jelen az ítélethirdetésen.