Budapest útjain új buszok jelennek meg

Legalább 150 új autóbusz fogja bővíteni a budapesti közlekedési hálózatot, miután a BKK bejelentette a közbeszerzési pályázatok eredményét.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közbeszerzési eredményeként legalább 100 darab csuklós, négyajtós Mercedes-Benz Citaro G és 50 darab szóló Isuzu Citiport 12 autóbusz fogja erősíteni a fővárosi járműparkot. A közbeszerzési tendereket az ArrivaBus Kft. és a B Euro Car Kft. nyerte el.

Az ArrivaBus Kft. a C2 és C4 jelű járatcsoportok üzemeltetésére tett sikeres ajánlatot, ahol a társaság a Mercedes-Benz Citaro G típusú buszokat állítja majd forgalomba. A cég további tervei között szerepel, hogy 2026 elejéig legalább 90 darab elektromos hajtású autóbuszt is üzembe helyez, amelyek között 50 szóló, valamint 20-20 darab csuklós és midi buszok találhatók. Ezek a tenderek azonban még ajánlati szakaszban vannak.

A B Euro Car Kft. az Isuzu Citiport 12 buszokkal nyerte el a 50 darab szóló autóbusz üzembe állítására kiírt tendert, amelyek Törökországban készülnek. A cég nettó 944 forintos kilométerenkénti ajánlati árral pályázott.

A BKK a nyertesekkel a korábbi gyakorlatnak megfelelően tíz éves szerződést köt, és az új buszok 2025. május 1-jén kezdik meg szolgálatukat, elsősorban a csepeli vonalakon.