Orbán Balázs kemény szavakkal illette Magyar Pétert

A közösségi médiában Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, élesen bírálta Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét.

A Blikk információi szerint Magyar Péter bejelentette, hogy feljelentést tesz Orbán Viktor miniszterelnök ellen rágalmazás miatt. A Tisza Párt alelnöke szerint a kormányfő és a hozzá köthető politikai erők azt állítják, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak.

A Facebookon történt bejelentésre Orbán Balázs reagált egy kommentben, amelyben hevesen kritizálta Magyar Pétert. "Kedves Péter! Nem vagy Te nyeretlen kétéves, tudod, hogy hogyan megy ez: azt, hogy háborúpárti vagy-e, vagy sem, nem Te döntöd el, hanem a finanszírozóid és a futtatóid. S az a rossz hírem van számodra, hogy ők bizony mind háborúpártiak. Nem kicsit, nagyon. És bizony nem a menő napszemüveged miatt támogatnak Téged sem (ne haragudj, ha ezzel fájdalmat okozok), hanem azért, hogy végrehajtsd majd a parancsaikat. Úgyhogy tök mindegy, hogy mit mondasz, Te is háborúpárti leszel, illetve már most is az vagy. De ne aggódj, a magyarok nem fogják engedni, hogy a döntés a Te kezedbe kerüljön. Gát épül, árhullám levonul, aztán viszlát! Addig is jó hergelést! Üdv, Balázs" – fogalmazott Orbán Balázs.

Magyar Péter válasza rövid és tömör volt: "A humor nem jobboldali műfaj, Balázs.".

Közben a Tisza Párt elkezdte bemutatni EP-lista-jelöltjeit egy podcast-sorozatban, amelyet Szabó Kimmel Tamás vezet. Az első bemutatott jelölt Molnár Dániel fizikus, aki a listán tizedikként szerepel. A sorozatban a Tisza Párt jelöltjei és programjuk kerül bemutatásra, amely a Magyarország és Európa jövőjéről, valamint a politikáról általában szól. A jelöltek bemutatása a június 9-ei európai parlamenti választások előtt történik, amelyen a Tisza Párt is részt vesz.