Kalapácsot lóbáló taxis egy biciklis ellen Budapesten

Budapesten egy taxis és egy biciklis közötti közúti vita alakult ki, amely során a taxis kalapáccsal fenyegetőzött. A BpiAutósok beszámolója szerint az incidens az Erzsébet királyné útja és a Lőcsei út kereszteződésénél történt, ahol a taxis nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak és két gyermekének a zebrán.

A helyszínen tartózkodó kerékpáros szóvá tette a történteket, és gesztikulálva fejezte ki nemtetszését a taxis felé. A kerékpáros rosszallását kifejezve bemutatta a középső ujját a taxisnak, aki minden bizonnyal észre is vette a mozdulatot a tükörből. A bringás már előtte is intett a sofőrnek, hogy lassítson le.

A taxis ezután távozott a helyszínről, de nem ment messze, hanem a közelben megállt, kezében egy kalapáccsal, amellyel fenyegetőzött. A biciklis üldözőbe vette a taxist, hogy megvitassák az esetet, majd jó néhány száz méterrel később, az út szélére húzódott taxi előtt a sofőr egy kalapácsot lendített a biciklis felé.

A kerékpáros elmondása szerint a taxis bocsánatkérést követelt tőle, amit a biciklis vonakodva, de mégis teljesített, és hozzátette, hogy ő maga villamosvezetőként dolgozik, és ha minden közúti incidens után hasonlóan reagálna, már börtönben lenne. A biciklis – akinek fedélzeti kamerája rögzítette a nem mindennapi jeleneteket – a portálnak elmondta, hogy a taxis több sarokkal később félreállt, és megvárta őt, majd egy kalapácsot lendített felé, és ragaszkodott a bocsánatkéréshez, amit a biciklis egy szerény megjegyzést a vezetési hiányosságaira utalva, vonakodva, megtett.