Menczer Tamás a sorkatonaságról és az atombombáról beszélt

A június 9-ei választás tétje háború vagy béke – jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szombati, a Facebookra feltöltött videónyilatkozatában.

Menczer Tamás szerint Magyarország csak a magyar emberek támogatásával tudja megőrizni békepárti pozícióját. A politikus a nemzetközi történésekkel kapcsolatban beszélt, kiemelve a sorkatonaság és az atombomba kérdéskörét. Említést tett Markus Söder bajor miniszterelnöknek a sorkatonaság visszaállítására vonatkozó mestertervéről Németországban, valamint Manfred Weber, az Európai Néppárt elnökének "háborúpárti" megnyilvánulásairól, aki az "európai dimenziókról" beszélt.

Menczer hozzátette, hogy Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Joe Biden amerikai elnök frakcióvezetője, a demokraták szerint, ha az oroszok áttörik a frontot, akkor katonai beavatkozásra lehet szükség. Ebből a politikus szerint egyértelműen kiderül, hogy sorozás, kötelező sorkatonaság és katonák Ukrajnába küldése a terv.

A kommunikációs igazgató kifejtette, hogy bár a francia elnök szerint Franciaország 1500 kilométerre van az eseményektől, Magyarország sokkal közelebb helyezkedik el. Menczer Tamás világossá tette, hogy Magyarország nem kíván sem atombombáról hallani, sem katonákat küldeni. Közben az oroszok Harkivban nyomulnak előre, és Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, ami tovább fokozza a régióban uralkodó feszültséget. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Macron javaslatát az ideiglenes tűzszünetre, ami azt mutatja, hogy a konfliktus továbbra is változatlanul komoly kihívások elé állítja a régió országait.