Két lövöldözés rázta meg Columbust, négy halálos áldozat

Az Egyesült Államok Ohio államában található Columbus városában egyetlen éjszaka alatt két különálló lövöldözés történt, amelynek következtében négy ember életét vesztette.

Az első incidensről éjfél után nem sokkal érkezett jelentés a rendőrséghez, amikor is egy születésnapi ünnepség során kirobbant vita végzetes kimenetelű lett. Tyler Goins, a 34 éves ünnepelt és egy 30 éves férfi, Alsaiah Griffin között szóváltás alakult ki, amely során Griffin előrántott egy fegyvert és agyonlőtte Goins-t. A mentők a helyszínre érkezve már csak a férfi halálát tudták megállapítani. A lövöldöző ezt követően elhagyta a helyszínt, de később visszatért, hogy feladja magát a hatóságoknak.

Nem sokkal később, a város másik részén egy másik lövöldözés híre érkezett. Egy támadó automata fegyverrel hat embert sebesített meg a belvárosban. A helyszínen két személyt, köztük egy tizennyolc éves fiatalt, halottnak nyilvánítottak, míg további négy sérültet kórházba szállítottak. Az egyikük a kórházban belehalt sérüléseibe, egy másik áldozat kritikus állapotban van, a többi két sérült állapota stabil. A rendőrség szerint a három halottat azonosították, ők 18 és 27 év közöttiek voltak.

Daquian Williams, egy helyi lakos, aki szemtanúja volt az eseményeknek, úgy nyilatkozott: „Olyan volt, mint egy jelenet a filmből, amilyet az ember soha nem szeretne látni a való életben, őszintén szólva.” A rendőrség jelenleg is folytatja a nyomozást mindkét lövöldözés ügyében, és próbálja tisztázni a történtek körülményeit.