Győri autópálya-torlódás és tragédia a bőnyi iskolában

Egy kamion kigyulladt az M1-es autópályán Győr közelében, ami több mint négy kilométeres forgalmi dugót okozott Hegyeshalom felé. Az eset miatt a forgalmat leállították a 134-es kilométernél. Az Útinform óvatosságra inti a Budapest felé közlekedőket a füst terjedésének lehetősége miatt.

Egy műszaki hibás kamion kigyulladása következtében jelentős torlódás alakult ki az M1-es autópályán, Hegyeshalom irányába. A forgalmat a 134-es kilométernél állították meg, Börcs térségében teljes útlezárás volt érvényben, de a tűzoltók a lángokat eloltották, és a forgalmat a belső sávon elindították. A járművezetők a 129-es lehajtónál az M85-ös autópályára, majd az 1-es főútra terelhetők, de ott is 1,5 kilométeres a torlódás. A közlekedőket arra kérik, hogy aki teheti, az még korábban, a 123-as jelű Pápa csomópontban térjen le az autópályáról, és Győrön keresztül kerüljön.

A bőnyi iskolában történt incidens során Mirella, egy 12 éves diáklányt hátba szúrt egy osztálytársa egy 25 centiméteres késsel. A lány súlyos sérüléseket szenvedett, de a több műtétet követően kezdett gyógyulni. Jelenleg még az intenzív osztályon van, de az orvosok szerint teljes mértékben felépülhet sérülések nélkül.

Mirella lelkileg megrendült az események hatására, pszichológus segíti a feldolgozásban. Az édesanyja szerint a lány nem szeretne visszatérni az iskolába, és még az is kérdéses, hogy a család Magyarországon marad-e.