Felcsút polgármester-választása: Mészáros László István az egyetlen jelölt

Felcsúton az eddigi polgármester, a Fidesz által támogatott Mészáros László István az egyedüli jelölt a posztra a júniusi önkormányzati választáson.

Mészáros Lőrinc, a település második számú híres embere, 2011-ben vált polgármesterré, miután az addigi független polgármester, Varga György köztartozás miatt lemondott. Mészáros Lőrinc a szavazatok 63 százalékát megszerezve került hivatalba. 2014-ben ismét megnyerte a választást, de 2018 áprilisában lemondott a cégei körüli feladatok miatt, és Mészáros László Istvánt, az alpolgármestert jelölte utódjának. Mészáros László István, aki csak névrokona a milliárdossá vált vállalkozónak, ekkor lett polgármester.

A 2018-as időközi választáson Mészáros László Istvánnak volt egy kihívója, Mészáros László János, akit a Kutyapárt indított. A kutyapárti jelölt azzal kampányolt, hogy egyenlő arányban osztaná szét a felcsútiak vagyonát, de végül a fideszes Mészáros László István győzött.

2019-ben senki sem indult Mészáros László István ellen, és a jelenlegi választáson is ő marad az egyetlen jelölt. A helyi képviselőtestületben 2014 óta kizárólag fideszes tagok ülnek, és a korábbi összetétel csak minimálisan változott. A hat fideszes jelölt – Flier Éva Julianna, Flier Jánosné, Mészáros János, Spindler József, Szabó Péter és Vigh Andrásné (Halász Éva néven) – újra indul, de Dobos Erzsébet függetlenként is bejelentkezett a képviselőtestületbe.