Müller Péter: Nagyon értelmes, tiszta gondolkodású nőt ismertem meg Szentkirályi Alexandrában

Szentkirályi Alexandra a kampánykörútja során Zuglóban járt, ahol találkozott Müller Péter íróval, aki elismerően nyilatkozott róla a Borsnak adott interjúban.

Müller Péter, aki Pünkösd alkalmából adott interjút a Borsnak, pozitívan nyilatkozott Szentkirályi Alexandráról, akit a kampánykörútja során ismert meg Zuglóban. Az író szerint Alexandra "nagyon értelmes, jól érvelő, tiszta gondolkodású nő", akivel sok törekvésében egyetért, és megjegyezte, hogy "roppant csinos is" . Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, aki szintén ellátogatott hozzá, a Gondosórát vitte ajándékba, amit Müller Péter zseniális találmánynak nevezett, és kiemelte annak jelentőségét, hogy az 65 éven felüliek számára ingyenesen elérhető ez a szolgáltatás, amely már több életet is megmentett .

Az író az interjúban beszélt a jelenlegi világállapotról is, kiemelve, hogy az emberiség léte vált kérdésessé az atomkorszakban. Müller Péter szerint a szellem már nem gyömöszölhető vissza a palackba, és ez egy új tapasztalat mindazok számára, akik szembenéznek vele . Az író azt is megosztotta, hogy sokan szembesülnek sorsukkal és önmagukkal, ami katartikus felszínre kerülést eredményez, és hangsúlyozta, hogy az embereknek választaniuk kell, kit követnek az "informatikai zűrzavarban" .

Politikusok az otthonában

Müller Péter, aki korábban nem politizált, most mégis fogadott otthonában két politikust: Szentkirályi Alexandrát és Nyitrai Zsoltot. Az író elmondta, hogy Szentkirályi Alexandra kampánykörútja során kereste fel őt Zuglóban, és hogy számára fontos Zugló és Budapest jövője . Nyitrai Zsolt a Gondosórát hozta el neki, amit Müller Péter nagyon hasznosnak tart, különösen azok számára, akik egyedül élnek vagy hagyják el otthonukat, mivel egy gombnyomással segítséget hívhatnak .

Háború vagy béke

A világ jelenlegi kritikus állapotáról Müller Péter úgy vélekedett, hogy a nyugati politikusok által emlegetett nagy hatótávolságú fegyverek és katonák küldése csak kiszélesíti a háborút. Az író szerint a hadijelentéseket mindenki a maga javára írja, és senki nem tudja, mi lesz a következménye ennek a zűrzavarnak, amit most mindenki átél .