Melania Trump nem kampányol férje mellett

Melania Trump a jövőben sem fog jelentős szerepet vállalni férje, Donald Trump elnökválasztási kampányában, a The Hill beszámolója szerint. A volt first lady, aki szlovén származású és korábban modellként dolgozott, nem érzi magát komfortosan a reflektorfényben.

Melania Trump nemrég még csak annyit válaszolt egy újságírói kérdésre, hogy "várják ki" a fejleményeket, de források szerint nem valószínű, hogy gyakran fogjuk látni az oldalán a republikánus elnökjelöltet. Egy hozzá közel álló forrás szerint ez nagy veszteség, mivel a politikusok házastársai gyakran hasznosak lehetnek a kampánykörutakon. Ennek ellenére Melania Trumpot nem kéri a kampány arra, hogy többet szerepeljen, bár véleménye jelentős befolyással bírhat az exelnökre, különösen az alelnökjelölt kiválasztásában.

A volt first lady legutóbbi nyilvános szereplése egy adománygyűjtő rendezvény volt, amit a meleg konzervatívokat tömörítő "Log Cabin Republicans" szervezet számára tartott Mar-a-Lagóban. A Trump-kampány tisztviselői szerint a volt elnök inkább gyermekeire számíthat a kampányesemények során, ami különösen fontos lehet, mivel Trumpnak a közeljövőben gyakran kell majd megjelennie a New Yorkban folyó büntetőperén.

Ezzel szemben Joe Biden elnök felesége, Jill Biden, már 26 kampányeseményen vett részt idén, és gyakrabban szerepel a médiában. A first ladyk általában a jelöltek emberi oldalát szokták megmutatni, de egy újságíró szerint Melania Trump az emlékezet óta a legprivátabb elnökfeleség lehet, és Donald Trump támogatói nem is feltétlenül igénylik a volt first lady szereplését. Ugyanakkor a New York Times szerint aggasztó, hogy Joe Biden elnök nem ad elég interjút független újságoknak, és kevesebb sajtótájékoztatót tart, mint elődei, ami veszélyes precedenst teremthet a jövőben. A lap sürgeti a Fehér Házat, hogy az elnök üljön le beszélgetni a Washington Post, a Wall Street Journal, a Reuters, a CNN és más jelentős független híroldalak újságíróival.