Lövöldözés történt Drake luxusrezidenciájánál

Kanadában, Drake luxusvillája közelében történt lövöldözés során egy férfi, a rapper biztonsági csapatának egyik tagja súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség nyomozást folytat az eset kapcsán és együttműködik a művésszel.

A torontói rendőrség lezárta a Park Lane Circle-en található hatalmas ingatlan bejáratát, miután kedden kora reggel lövések dördültek el a Bridle Path negyedben. A környéken egész délelőtt fokozott rendőri jelenlét volt tapasztalható.

A lövöldözés helyi idő szerint hajnali 2 óra 10 perc körül történt. Egy rendőrségi forrás szerint a sérült egy biztonsági őr, akit valószínűleg egy autóból leadott lövés ért, és a mellkasán szerzett lőtt sérülést. A TMZ forrásai megerősítették, hogy a sérült személy Drake biztonsági csapatának egyik tagja, akit a kapubejáratnál állva ért a lövedék. Kórházba szállították, és állapota súlyos, megműtötték.

A rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy egyelőre sem a gyanúsítottakról, sem a járműről, amivel elmenekültek, nem készült hivatalos leírás. Hogy Drake otthon tartózkodott-e az incidens idején, nem ismert, de a hatóságok szerint a művész együttműködik velük a nyomozás során.

Jelenleg nincs megerősített információ arról, hogy a lövöldözésnek köze van-e a kanadai énekes és Kendrick Lamar közötti botrányhoz. A TMZ emlékeztetett, hogy a rapper az elmúlt hetekben csúnya viszályba keveredett Kendrick Lamarral, aki zenékben üzengetett Drake-nek, és a konfliktus nyilvánosságra került. Drake családon belüli erőszakkal vádolta meg Lamart, míg Lamar azzal állt elő, hogy Drake-nek van egy eltitkolt lánya, és úgy fogalmazott, hogy Drake egy „hitelesített pedofil”.

Drake, aki a lövöldözés idején valószínűleg nem tartózkodott otthon, nem sérült meg az események során, és egyelőre nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban. Drake kúriája egyébként igen ismert, és Lamar nemrég egy fotót is felhasznált az ingatlanról a május 4-én megjelent, Not Like Us című dalához. A rendőrség egyelőre nem osztotta meg, hogy szerintük a lövöldözésnek köze lehet-e a rapperek közt zajló viszályhoz, Drake csapata pedig eddig nem felelt a megkeresésükre.

Paul Krawczyk felügyelő a CBC-nek azt nyilatkozta, hogy egyelőre nagyon kevés információja van a hatóságoknak, és „korai lenne fejtegetésekbe bonyolódni, hogy mi motiválhatta a támadást”. A nyomozók megszerezték a biztonsági kamerák felvételeit, amik rögzítették a támadást.

Érdekes továbbá, hogy a Not Like Us-t megelőző dalban (Meet the Grahams) Lamar arra is figyelmeztet, hogy szerinte csak idő kérdése, és a rendőrség le fogja rohanni a „Nagykövetség” néven ismert villát („The Embassy 'bout to get raided too, it's only a matter of time”), pont, ahogy Diddyvel is tették a közelmúltban. A közösségi médiában az a vélekedés terjed, hogy a torontói villánál történt lövöldözést maga Drake szervezte meg, aki ezzel próbálja besározni Kendrick Lamart.

Drake a Not Like Us-ra válaszul közzétette a The Heart Part 6 című diss tracket, amiben válaszolt Lamarnak, megvádolta azzal, hogy veri a feleségét, és szisztematikus tagadta az ellene felhozott összes vádat, beleértve a pedofíliát és a szexkereskedelmet is. Mint a dalt promótáló posztban írta, „ahelyett, hogy a kiírod a címemet, inkább reagálj, van mire”.