Jon Bon Jovi: Egy darab műanyaggal a torkomban énekelek

Megjelent a Bon Jovi elmúlt 40 évét feldolgozó dokumentumfilm, a Thank you, goodnight: The Bon Jovi Story, amely péntektől elérhető. Az énekes Jon Bon Jovi hangja javulni látszik, és bíznak abban, hogy a júniusban megjelenő Forever című lemezt már meg is tudják majd turnéztatni. Kendőzetlen őszinteéggel beszélt az énekes a megpróbáltatásairól.

A Disney+ kínálatában már világszerte elérhető a Thank you, goodnight: The Bon Jovi Story! című dokumentumfilm, amelyben a banda elmúlt 40 évének állítanak emléket. A film a 2022-es év jeleneteit váltakoztatja a vad 80-as és 90-es évek visszatekintéseivel, és lenyűgöző módon engedi közel a kamerát a világsztár életéhez. A dokumentumfilm kiadatlan képekkel, videókkal és dalokkal is szolgál, miközben a néző együtt szenved a zenekar főnökével, amikor összeesik a színfalak mögött.

A zenekarvezető, Jon Bon Jovi, a 70 éves Tico Torres dobossal és a 62 éves David Bryan billentyűssel együtt, 40 évet száguld visszafelé a rock'n'roll hullámvasúton, és a végén bepillantást enged a még mindig bizonytalan jövőbe.

Jon Bon Jovi, a négygyermekes New Jersey-i apuka, évek óta egészségügyi problémákkal küzd. A Bildnek adott interjújában elmondta, hogy a két hangszalagja már nem volt egyformán erős, az egyik vastag volt, mint egy hüvelykujj, a másik pedig haldoklott. Az énekes nem tudta már azt a 100 százalékot nyújtani, amit magától megkövetelt, és sok hang kockázatos és bizonytalan volt számára.

A gyógyulás útján Jon Bon Jovi több százezer dollárt költött különböző kezelésekre, többek között hangszálainak masszírozására és akupunktúrára. A kamerák követték, ahogy lézersugarakkal bombázzák a torkát, és láthatóak voltak a könnyei is, amikor a színpadi jövőbe vetett hite elszállt. Shania Twain, a countryzene legendája és régi barátja, ajánlott neki egy speciális sebészt, aki korábban az ő hangját is megmentette. Jon Bon Jovi végül alávetette magát a műtétnek, amely során egy implantátumot helyeztek be a hangszálába, hogy stabilizálják azt.

Az énekes most egy műanyagdarabbal a torkomban énekel, de nem tekinti magát színpadi terminátornak. Mosolyogva mutatta a nyakán a légcsőmetszésre emlékeztető heget, és úgy véli, hogy ez egy jó döntés volt. Célja, hogy a Bon Jovival visszatérjen és legalább 100 százalékos legyen.

A zenekar új stúdióalbuma, a Forever, júniusban fog megjelenni, a dalok a zenekarra jellemző hangzással rendelkeznek, és Jon Bon Jovi hangja állítólag ismét nagyon jól szól rajta. Az énekes azt ígérte, hogy a Thank you, goodnight nem búcsúnak szánták.