Gegesy Ferenc kihívja Baranyi Krisztinát

Gegesy Ferenc, aki korábban Baranyi Krisztina tanácsadója volt, most mint független jelölt indul a ferencvárosi polgármesteri posztért, mivel úgy véli, az önkormányzat nem használta ki a rendelkezésére álló lehetőségeket és forrásokat.

Gegesy Ferenc a Voks24 műsor vendégeként elmondta, hogy nem a DK, az MSZP és a Párbeszéd jelöltje, hanem függetlenként indul, akit a képviselő-testület többsége támogat. Indulásának oka, hogy szerinte az önkormányzatnak jelentős lehetőségei és forrásai voltak, amelyeket nem használtak ki megfelelően.

Baranyi Krisztina meglepetését fejezte ki Gegesy indulása kapcsán, aki 2023 novemberéig volt a tanácsadója. Gegesy a tanácsadói felmondását azzal indokolta, hogy több időt szeretne unokáival tölteni és utazni, de hozzátette, hogy véleményét sokszor nem vették figyelembe.

Gegesy szerint a helyi Fidesz szomorúan vette tudomásul a tanácsadói felmondását, és ez a hír három hónapig volt elérhető a Fidesz honlapján. A Fidesz jelöltje, Gyurákovics Andrea azzal kampányol ellene, hogy a kerület Gegesy tanácsadósága alatt sem fejlődött, amit Gegesy maga is félig viccesen elismer.

A műsorban szó esett arról a 32 önkormányzati épületről is, amelyek 900 bérlakást foglalnak magukban, és amelyek állapota rossz: komfort nélküliek, vizesek, penészesek, és aládúcolásokra van szükség. Gegesy szerint ezeket az épületeket ki kellene üríteni, és a lakóknak más lakásokat vagy készpénzt kellene felajánlani. Jelenleg az önkormányzatnak 40-50 lakása van, de további magántulajdonú lakások megvásárlását is érdemes lenne megfontolni.

Végül szóba került az Ecseri úti metrómegálló környékének felújítása is, amely nem sikerült. Gegesy szerint az ottani pavilonok elhasználódtak, és ezeket le kellene cserélni, ami 100-200 millió forintba kerülhet, nem pedig 2 milliárdba.