Zendaya új filmje: Challengers

Mi a szerelem? A Challengers című film ezt a kérdést feszegeti, amelyben a szerelem egy teniszmeccshez hasonlóan van ábrázolva, ahol csak győztesek és vesztesek léteznek.

A Challengers egy teniszfilmbe csomagolt romantikus dráma, amelyben a szerelmet csak nyomokban találjuk meg, és ami nem csupán két férfi egy nőért folytatott versengéséről szól. A történet középpontjában Art (Mike Faist) és Patrick (Josh O’Connor) állnak, akik gyerekkoruk óta barátok és teniszezők, és akiknek az életét megváltoztatja Tashi (Zendaya), az ígéretes 18 éves teniszező megjelenése. Tashi és Patrick románca csúfos véget ér, míg Tashi és Art kapcsolata barátságból házassággá és edző-sportoló viszonnyá alakul. Tashi karrierje azonban egy sérülés miatt korán véget ér, de edzőként továbbra is ambiciózus marad. A film kulcsjelenete egy mindent eldöntő teniszmeccs, amely a nő és a két férfi évtizedes vívódását hivatott megjeleníteni.

Luca Guadagnino, a Szólíts a neveden és a Csontok meg minden rendezője ismét bizonyítja, hogy képes különböző műfajokat ötvözni. A Challengers forgatókönyvét Justin Kuritzkes írta, akinek felesége, Celine Song, szintén sikeres forgatókönyvíró. A film szexuális feszültséget sugároz anélkül, hogy egyetlen szexjelenetet is tartalmazna, a tenisz és a szex közötti párhuzamot pedig már a film elején egyértelművé teszi.

Zendaya mellett Mike Faist és Josh O’Connor a film férfi főszereplői, akik között a legnagyobb a kémia. Zendaya a film producereként is részt vett a férfi főszereplők kiválasztásában, és mindkét színészt ő javasolta a szerepre. O’Connor a The Crown című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjat kapott, míg Faist a West Side Storyban szerzett hírnevet. A Challengers mindkét színész számára az első amerikai stúdiófilm főszerepe.

Zendaya a Dűnében és az Eufóriában nyújtott alakításával már bizonyította tehetségét, és a Challengersben is kihasználja a jelentőségteljes pillantásokban rejlő kifejezőerőt. A film jelentős részében a teniszlabdák és a főszereplők közötti közelik játsszák a főszerepet.

A Challengers dinamikus idősíkok és teniszmeccsek közötti ugrálással tartja fenn az érdeklődést, és Sayombhu Mukdeeprom operatőr változatos kameraállásokkal növeli a hatást. A film alapját egy olyan mérkőzés adja, amelyben Art és Patrick újra szembe kerülnek egymással, és ahol a tét sokkal több, mint egy egyszerű győzelem.

A film divatját Jonathan Anderson, a Loewe kreatív igazgatója és a JW Anderson divatmárka tervezője határozza meg, aki a filmen keresztül is érvényesíti stílusát. A film már a sajtókörút alatt is divatot teremtett, és Zendaya szettjei is hozzájárulnak a tenniscore stílus népszerűsítéséhez.

A Challengers április 25-től látható a mozikban.