Magyar Péter tüntetést szervez és országjárását folytatja

"Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, ami kereszténynek hazudja magát" - ezzel a szlogennel hívja az embereket péntek esti tüntetésre Magyar Péter, aki Pécsen is nagy tömeget vonzott.

Magyar Péter, aki az elmúlt napokban országjárását folytatta, péntek estére tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé. A politikus szerint a kormány nem volt képes bocsánatot kérni az áldozatoktól, ehelyett kitüntetéseket adott és kegyelmet nyújtott, miközben ígérgetéseket tesz az alaptörvény módosítására. A tüntetés célja Pintér Sándor lemondásának és a kormány távozásának követelése.

A hétfői és keddi napokon Baranyában tartózkodó Magyar Pétert Pécsen több ezres tömeg hallgatta. A Széchenyi téren már korán összegyűltek az emberek, akik között a fiatalok is aktívan részt vettek a közéleti eseményeken. A politikus a város fő sétálóutcáján keresztül érkezett a főtérre, ahol a Tisza Párt alelnöke a sajtó kérdéseire is válaszolt.

Magyar Péter beszédében kritizálta a kormányt, és Pécs hanyatlását, alulfinanszírozottságát említette. Kiemelte, hogy a fideszes vezetésű városok gazdasági fejlődését a kormány jobban támogatja, és ígéretet tett arra, hogy kormányra kerülése esetén a Pécsi Tudományegyetem irányítását visszaadná a szenátusnak és az egyetemi polgároknak.

A politikus a közönség kérdéseire is válaszolt, többek között a devizahitelesek problémáiról, az oktatási és egészségügyi minisztériumok hiányáról, valamint a kormányzati propaganda felszámolásáról is beszélt. A pécsi eseményen elhangzott, hogy "átfogó gyermekvédelmi reformot hirdetünk, hogy ne történhessen meg az a szörnyűség, ami a bicskei áldozatokkal megtörtént" és hogy "védjük meg a gyermekeinket!". Magyar a Novák Katalin egykori államfő és a volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter bukását hozó kegyelmi botrányra utalt, amikor Novák kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának jogerősen elítélt bűnsegédjét, K. Endrét.

Április 23-án pedig letartóztatták egy fővárosi gyermekotthon pedofil nevelőjét, erről Magyar is említést tett a beszédében. A pécsi tudósítók szerint a keddi eseményhez hasonló méretű politikai megmozdulás Pécsen legutóbb a rabszolgatörvény elleni tiltakozások alatt volt.

Magyar Péter először március 15-én hívta utcára az embereket Budapesten – akkor az Andrássy úton tartott zászlóbontást, a Talpra Magyarok Közösségének létrehozása mellett pártalapítást bejelentve. Ezt követően a második ügyészségi meghallgatásának napján, a beígért hangfelvétel közzététele után, március 26-án, majd legközelebb április 6-án szervezett demonstrációt – utóbbin 100 ezres tömeg gyűlt össze a Kossuth Lajos téren. A rendezvényen anyák napjára, azaz május 5-ére újabb tüntetést hirdetett, amiről azóta kiderült, hogy nem Budapesten, hanem Debrecenben lesz majd – erről múlt hét csütörtökön, a Gyomaendrődön tartott beszéde közben tájékoztatott a politikus.