A Fradi BL-elődöntőre vár, kikapott az Olympiakosztól

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata 10–8-ra vereséget szenvedett az Olympiakosz otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének negyedik fordulójában, így továbbra sem biztosította be helyét a négyes döntőben.

A magyar csapat az idei szezonban eddig hibátlan teljesítményt nyújtott Európában, minden eddigi 33 mérkőzését megnyerte, azonban a görögök elleni találkozón elszenvedte első vereségét. A mérkőzés elején mindkét csapat remekül védekezett, az első nyolc percben mindössze egy-egy gól született. A második negyedben azonban az Olympiakosz feljavult, és 5–2-re ellépett a szünetre. A Fradi a harmadik negyed elején felzárkózott, de a görögök ismét növelték az előnyüket, így háromgólos különbséggel várták a záró felvonást. A meccs végén a hazaiak megőrizték előnyüket, ezzel pontszámban beérték a Ferencvárost, amely egy győzelemmel már biztos résztvevője lehetett volna a Final Fournak. A görög csapatot erősítő, korábban az FTC-ben játszó Vámos Márton kétszer volt eredményes. A csoportból az első két helyezett jut a négyes döntőbe, amelyet június 5. és 7. között rendeznek Máltán. A magyar csapat gólszerzői között Mandic, Jansik, Varga D., Pohl, Argiropulosz, Di Somma és Fekete is betalált egyszer-egyszer.

A Fradi és az Olympiakosz nem csak vízilabdában, hanem több sportágban is megmérkőzött egymással az idei szezonban. A labdarúgó Konferencia Ligában a legjobb 32 között az FTC kétszer is 1-0-ra kikapott, míg kézilabdában az Európa Kupa-elődöntőjében az első mérkőzés 28-28-cal zárult.