Deutsch: A Fidesz zártkörű kampányeseményei rosszabbak az alkoholmentes sörnél

Közvetlen üzenetet küldött Deutsch Tamás Orbán Viktornak a nem-nyilvános kampányeseményekről, amikor azt mondta, hogy ezek rosszabbak, mint az alkoholmentes sör. A Fidesz kampánygyakorlata és az erről hangoztatott nézetek között feszülő ellentmondásra világított rá.

A Fidesz kampányrendezvényei nem nyilvánosak, ami ellentmond annak a nézetnek, amit maga a párt hangoztat. Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi, csak meghívottaknak szóló eseménye Nemesgörzsönyben zajlott, majd Győrbe látogatott, ahol a város fideszes polgármesterét, Dézsi Csabát, csak röviddel érkezése előtt értesítették. A polgármester az RTL Híradójának beszámolója szerint arról számolt be, hogy a miniszterelnök váratlanul hívta fel, és egy találkozót kezdeményezett vele a kedvenc kávézójában.

Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti (EP) listavezetője, aki jelenleg is EP-képviselő és a párt alapító tagja, a nyíregyházi kampánygyűlését sem hirdette meg, sem saját, sem a Fidesz közösségi oldalain. Ennek ellenére a hírműsornak adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a Fidesz csak nyilvános kampányeseményeket tart. "Kampányeseményt tartani nem nyilvánosan, az még rosszabb mint az alkoholmentes sör. Értelmetlen! Hiszen a kampánynak az a lényege, hogy eljussunk azokhoz, akiket szeretnénk meggyőzni" - fogalmazott Deutsch Tamás.

A miniszterelnök sajtófőnöke nem árulta el a további kampányesemények helyszíneit sem, csupán annyit közölt, hogy azokról majd kellő időben tájékoztatást adnak. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa szerint Orbán Viktor bujkálása azt jelzi, hogy a Fidesz meggyengült.