Gattyán György pártja az önkormányzati választásokon is megméretteti magát

A Megoldás Mozgalom 55 helyen készül elindulni az önkormányzati választáson, és az EP-választáson is részt vesznek, céljuk a 5%-os küszöb elérése.

Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom elnöke az ATV VOKS 2024 című műsorában beszélt arról, hogy pártjuk az elmúlt három évben csendben, halkan dolgozott, és bár nehéz Magyarországon pártot építeni, nem a sárdobálásra helyezték a hangsúlyt. Huszár elmondása szerint a politika iránti érdektelenség jellemzi az embereket, de ők nem az állami pénzre hajtanak, hanem valódi szakembereket keresnek a politikába.

A Megoldás Mozgalom elnöke szerint a magyar politikusok nem értek el jelentős eredményeket az Európai Parlamentben, ezért pártja mérsékelt, szabadelvű, technokrata megközelítéssel és konkrét válaszokkal készül, például a digitalizáció és a digitális Szilícium-völgy terén. Huszár Viktor kiemelte, hogy a Megoldás Mozgalom 55 helyen indít polgármester- vagy képviselőjelöltet, jelenleg 22 polgármesterjelöltjük van, de ez a szám még nőhet.

A párt programjában szerepel egy milliárd forintos alap, amelyre a leendő polgármesterek pályázhatnak, és ezzel vonzóvá teszik a programjukat. A fővárosban két kerületben, a 3. és a 18. kerületben, valamint Győrben, de főként az ezer fő alatti kistelepüléseken számítanak eredményekre, ahol mélyszegénység uralkodik. Céljuk, hogy egy mintatelepülést hozzanak létre egy MeMo-s polgármesterrel, amely példaként szolgálhat más települések számára.

Huszár Viktor úgy véli, hogy ez az önkormányzati választás jó erőpróba lesz a párt számára 2026-ra, és bár nem kerülnek gyakran a sajtóba, hisznek abban, hogy a magyar embereknek elege van a politikai sárdobálásból. A Megoldás Mozgalom Győrben is készül eredményeket elérni, ahol Navracsics Tibor, a közigazgatási és területfejlesztési miniszter szerint a Fidesz jelöltjei nem érzik veszélyben pozíciójukat, és bíznak abban, hogy a Magyar Péter-jelenség nem fogja befolyásolni a választók döntését. Navracsics a győri kormányhivatalban tartott sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy a nyugat-magyarországi régió versenyképességének támogatására nagy szükség van, és a szolidaritási hozzájárulás kapcsán is megoldásokat keresnek. A miniszter kijelentette, hogy nem találkozott még olyan Fidesz-szavazóval, aki a Magyar Péter-jelenség miatt megingott volna a támogatásban, és nem tartja veszélyesnek ezt a jelenséget sem Győrben, sem pedig Mosonmagyaróváron.