Nézők közé csapódott egy autó egy Srí Lanka-i versenyen, heten meghaltak

Hét ember vesztette életét és 21-en megsérültek a Srí Lanka-i Fox Hill Supercross autóversenyen, amikor egy versenyautó a nézők közé hajtott. A tragédia során négy versenybíró és több néző, köztük egy nyolcéves kislány is életét vesztette.

A baleset egy másik autó felborulása után történt, amikor a bírók sárga zászlók lengetésével próbálták lelassítani a versenyautókat. Ennek ellenére az egyik jármű letért a pályáról és a nézők közé csapódott, öt ember a helyszínen halt meg, további kettő pedig a kórházban érte a halál.

A sofőr állapotáról és arról, hogy vádat emelnek-e ellene, egyelőre nincs információ. Több sérült jelenleg is kritikus állapotban van, ami aggodalomra ad okot a helyi közösségben.

Ez a szörnyű esemény nem egyedi, hiszen márciusban Magyarországon, az Esztergom–Nyerges ralin öt ember, köztük egy kislány vesztette életét egy hasonló balesetben. Ott egy versenyautó egy lassítónál csapódott a nézők közé, akiknek nem kellett volna ott lenniük.

A Srí Lanka-i tragédia és a magyarországi eset is rávilágít a motorsport veszélyeire és a biztonsági intézkedések fontosságára. A közönség és a versenyzők védelme érdekében elengedhetetlen a szigorú szabályok betartása és a megfelelő biztonsági előírások alkalmazása. Az esetek nem állnak összefüggésben a Nyergesújfalui bolt előtt történt összeverekedéssel, ahol több nő ököllel ütötte, rúgta egymást, és amely esetben a garázdaság vétsége miatt vádiratot nyújtottak be.

A motorsport események mellett fontos megemlíteni, hogy a magyar autóipar is fontos hírekkel szolgál. Hamarosan megkezdődik az új, faceliftes Suzuki Vitara sorozatgyártása Esztergomban, melynek ára is ismertté vált. Az 1,4 literes turbós benzinmotorra és hatfokozatú kézi váltóra épülő elsőkerék-hajtású lágyhibrid GL alapmodell 7,79 millió forinton nyit, míg a jobban felszerelt GLX verzió indulóára 8,64 millió forint lesz. A 1,5 literes szívómotort és robotizált automata váltót felvonultató normál hibrid Vitara GL+ 10,24 millió forinton nyit, ami jelentős áremelkedést jelent a kifutó széria áraihoz képest. A megújult Vitara könnyen felismerhető lesz az enyhén módosított hűtőrácsáról, első lökhárítójáról, új felnijeiről és fényezéseiről, valamint a továbbfejlesztett vezetéstámogató és biztonsági rendszerekről és a 7-ről 9 colosra növelt méretű infotainment kijelzőről.