Filmbe illő akció az ukrán határnál

Vasárnapra virradó éjszaka igazoltatás elől menekülő férfit lőttek meg a rendőrök Dorohoi városban, aki ukrán csempészárut szállított.

A Botosani megyei rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a 25 éves román állampolgár, aki ukrán csempészárut szállított, megsebesült az incidens során, és jelenleg kórházban ápolják stabil állapotban. Az események éjfél körül kezdődtek, amikor a dorohoi-i közlekedési rendőrség megpróbálta igazoltatni a gyanús jármű vezetőjét.

A férfi eleinte úgy tűnt, hogy megáll a rendőri felszólításra, de amikor a rendőrök közeledtek az autóhoz, hirtelen elhajtott. Az üldözés során a rendőrök először figyelmeztető lövéseket adtak le, majd a járműre is rálőttek.

Az üldözés Saucenita településen ért véget, körülbelül öt kilométerrel később, ahol a rendőröknek sikerült megállítaniuk a menekülő férfit. A sofőrt kórházba szállították, és a járműben talált 93 darab, Ukrajnából származó hűtőközegpalack eredetét nem tudta igazolni. Az MTI információi alapján a rendőrség minősített csempészés és testi sértés gyanújával indított eljárást.