Tavaszi fáradtság: így küzdhetjük le egyszerűen

A tavaszi fáradtság a téli depresszió után érkezik, és jellemzően fáradtságot, álmosságot, gyengeséget okoz. A szervezetünknek három-négy hét kell az alkalmazkodáshoz az új hőmérsékleti viszonyokhoz. Az időjárás ingadozása megnehezíti a testünk számára a hozzászokást, de vannak bevált módszerek a tavaszi fáradtság leküzdésére.

A gyömbérrel való anyagcsere-pörgetés egyszerű és hatékony módszer. Reggelente, ébredés után érdemes meginni egy pohár gyömbéres-mézes vizet, amelynek elkészítése nem bonyolult: fél liter vizet forralunk fel, három darab két-három centiméter hosszú gyömbért teszünk bele, majd ízlés szerint mézet és citromot adunk hozzá.

A lúgos étrend segíthet legyőzni a lomhaságot. A túlzott hús-, sajt-, cukor-, és fehér lisztfogyasztás csak fokozza a tavaszi fáradtság érzetét. Ehelyett ajánlott lúgban gazdag ételeket fogyasztani, mint például a teljes kiőrlésű kenyér, burgonya, alma, körte, uborka, spenót és dió.

A téli időszak a bőrünk állapotát is rontja, amely szárazzá és sápadttá válhat. Egy gyors megoldás erre a kontraszt zuhany, amely során 15 másodpercig meleg, majd 15 másodpercig hideg vizet engedünk a testünkre.

A rendszeres sportolás, mint például a kerékpározás, szintén hozzájárulhat a jobb közérzethez és a keringés serkentéséhez. Amennyiben az időjárás engedi, érdemes biciklivel menni vásárolni, így a mozgás mellett a friss levegő is segít felvenni a harcot a tavaszi fáradtság ellen.