Kocsis Máté munkával töltött idejéről és magánéletéről szóló vádak

Magyar Péter Gyulán beszélt Kocsis Máté munkával töltött idejéről és magánéleti szokásairól, állítva, hogy a politikus délutánonként inkább pezsgőzik és borozik, mintsem dolgozik.

Magyar Péter Gyulán, Békés megyében tett nyilatkozatában kifejtette, hogy Kocsis Máté napjainak jelentős részét, különösen a délutánokat, pezsgőzéssel és borozással tölti a Várban, különböző baráti cégeknél és éttermekben. Magyar szerint Kocsis nem mondott igazat a fizetésével kapcsolatban sem, cáfolva azt az állítást, hogy 8 millió forintot keresne.

A beszélgetés során Magyar Péter visszaemlékezett a jogi egyetemi évekre, amikor ő és Gulyás Gergely viszonylag könnyedén teljesítették a tanulmányokat, míg Kocsis Mátét gyakran kocsmákban és a MIÉP ifjúsági tagozatánál lehetett látni, ahol vezetői pozíciót töltött be. Magyar kétségbe vonta Kocsis szakmai képesítését is, megkérdőjelezve, hogy rendelkezik-e szakvizsgával.

Kocsis Máté elfogadta, hogy a kormány tagjai cáfolták korábbi állítását, miszerint Varga Judit miatt jutott közpénzes pozíciókhoz Magyar Péter, de hozzátette, hogy ők is fogadják el, hogy ez neki joggal juthatott eszébe. A politikus továbbá kifejtette, hogy Kocsis Máté állítása, miszerint Magyar Pétert állami cégek vezetésébe a volt felesége, Varga Judit miatt nevezték ki, hivatali visszaéléssel vádolja a kormányt és saját kollégáit. Magyar Péter ezért várja, hogy az ügyészség kivizsgálja az esetleges hivatali visszaélést.

Magyar Péter elismerte, hogy a Fideszben a családi kötelékek segíthetnek pozícióhoz jutni, de hozzátette, hogy ezt ő sosem tagadta, ellentétben Kocsis Mátéval, aki szerinte letagadja a pártban jellemző nepotizmust és feudalizmust. Magyar Péter azt is állította, hogy Kocsis Máté valószínűleg több időt tölt a Batthyány Lajos Alapítvány felújított kastélyánál, amelyet egy angol klubhoz hasonlított, mint az irodájában.

Kocsis Máté csütörtökön reagált az elhangzottakra, Pszichopetinek nevezve Magyar Pétert, és azt írta a Facebookra: „Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti, de jobban jártam, mint a felesége, mert engem csak szóban bántalmaz. Csak elő ne kerüljön a nadrágszíj!”.