CIG Pannónia osztalékfizetése

A CIG Pannónia éves rendes közgyűlésén döntöttek az osztalékfizetésről, amely részvényenként 33 forintot tesz ki, összesen több mint 3 milliárd forintot érint.

A közgyűlésen minden határozatot tiltakozó szavazat nélkül fogadtak el. A részvényesek számára ez a jelenlegi 360 forintos árfolyam mellett 9,2%-os osztalékhozamot jelent. A biztosító éves pénzügyi kimutatásait és üzleti jelentését is elfogadták, amelyek a következőket tartalmazzák:

  • 135,5 milliárd forint mérlegfőösszeget,
  • 2,9 milliárd forint adózott eredményt,
  • 6,1 milliárd forint teljes átfogó jövedelmet.

A társaság a csütörtöki közgyűlésen úgy döntött, hogy az adózott eredmény és részben az eredménytartalék terhére osztalékot fizet. A forgalomban lévő 94 428 260 db „A” sorozatú részvény után ez összesen 3,116 milliárd forintot jelent.

Az osztalékra az a részvényes jogosult, aki a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján a részvény tulajdonosa. Az osztalékfizetésre vonatkozó tulajdonosi megfeleltetés tervezett fordulónapja 2024. május 16., az osztalék kifizetésének tervezett napja pedig 2024. május 24. A KELER Zrt. fogja kifizetni az osztalékot, és a társaság részletes közleményt fog megjelentetni az osztalékfizetés technikai lebonyolításáról.