750 millió forint értékű drogfogás Budapesten

Budapesten egy nemzetközi drogbanda elleni akció során 750 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a hatóságok. A bűnszervezet négy tagját elfogták, azonban Bréti Zoltán szökésben van, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) győri egysége már 2023 nyara óta nyomoz egy nemzetközi kábítószer-kereskedő bűnszervezet után. A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomok Szerbia és Montenegró felé vezetnek.

Az ügyben a külföldi társhatóságokkal együttműködve idén márciusban és április elején több elfogás is történt. P. Rankov szerb állampolgárt Röszkénél fogták el, majd három budapesti ingatlanban - két lakásban és egy garázsban - tartottak házkutatást.

Az Árnyas utcában található kocsitárolóban a rendőrök jelentős mennyiségű kábítószert találtak: több mint 20 liter amfetaminolajat és közel 90 kg marihuánát, amelyek értékesítésével 150 ezer adag drog kerülhetett volna a piacra. Az itt lefoglalt kábítószerek értéke meghaladja a 600 millió forintot.

A drogkereskedelemmel gyanúsított P. Rankovot letartóztatták, és később további két szerb, valamint egy magyar férfi is őrizetbe került. J. Tamás Sándort a XIII., Boris C.-t a XI., míg Andelic C.-t az V. kerületben fogták el.

A nyomozók az elfogottak ingatlanaiban kilószámra találtak hasist és kokaint, valamint prés- és fóliázógépeket, digitális mérlegeket, és nejlonzacskókat. Az egyikük garázsában rejtett bőröndben hasistégla lapult. A három férfitól összesen mintegy 27 kiló drogot foglaltak le, melynek feketepiaci értéke körülbelül 150 millió forint.

A magyar és a két szerb férfi ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás, jelenleg mindannyian letartóztatásban vannak. Bréti Zoltán azonban megszökött a hatóságok elől, és mivel jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene belföldi, nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátottak ki. A négy tag elfogásával a közlemény szerint még koránt sem ért véget a nyomozás.