Amerikai nagybankok ezreket bocsátottak el

Az amerikai nagybankok több ezer alkalmazottól váltak meg az év első negyedévében, ami a bizonytalan gazdasági helyzet és a növekvő költségnyomás következménye.

A Citi 2000 fővel csökkentette a létszámát, míg a Bank of America, a Wells Fargo és a PNC Financial együttesen szintén körülbelül 2000 embert bocsátott el a március 31-én zárult három hónapban. A Goldman Sachs és a Morgan Stanley létszáma 900, illetve 396 fővel mérséklődött. A bankokat a magasabb finanszírozási költségek, a csökkenő nettó kamatmarzsok és a változó kereskedési eredmények óvatosságra sarkallják.

A Citi a következő két évben további 20 ezer fővel tervezi csökkenteni a létszámát. A Bank of America vezérigazgatója, Brian Moynihan elmondása szerint a banknál 4700 fővel kevesebben dolgoznak, mint 2023 első negyedévében. Ezzel szemben a JP Morgan Chase növelte a létszámát, közel 2000 új alkalmazottal bővítve azt 311 921 főre, ellentétesen a többi nagybank trendjével.

Az amerikai nagybankok a közelmúltban publikálták negyedéves eredményeiket, amelyek részleteiről korábbi cikkeinkben számoltunk be.