Szentkirályi: A jégkorszaki víz és a KGST-nosztalgia

Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország alapítója, az Economx Business Talks '24 konferencián osztotta meg gondolatait a KGST felszámolásáról és a vállalat sikerének titkáról.

Az Economx Business Talks '24 gazdasági konferencián Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa többek között a KGST felszámolásának hibájáról beszélt. A konferencián elhangzottak között szerepelt Pachert Balázs, a BalázsKicks tulajdonosának és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának véleménye is.

Balogh Levente a Szentkirályi Ásványvíz sikerének receptjéről is mesélt, amely egy jégkorszaki lencsébe fúrva vált világhírűvé. A vállalkozás kezdetén a családi üzem vízellátási problémái miatt döntöttek a fúrás mellett, amely végül a jégkorszaki vízre vezetett. Balogh Sándor, az alapító, két hétig tartó, megszakítás nélküli fúrás után érte el ezt az eredményt.

Geszti Péter tévéműsorában Balogh Levente múltjáról is beszélt, aki harminc évvel ezelőtt még egy vidéki hotelben dolgozott recepciósként. Az üzletember a műsorban saját autógyűjteményéről is mesélt, amely többek között egy kisbuszt és egy limuzint is tartalmaz.

Az oktatás témájában Balogh Levente a műsorban arról beszélt, hogy a kitűnő tanulókból általában menedzserek, míg a vállalkozók gyakran hármas-négyes tanulók lesznek. Hozzátette, hogy a mai világban már nem elég ügyesnek lenni, okosnak is kell lenni.