Elhunyt férfi ügyében nyomoznak Rio de Janeiróban

Egy nő egy halott férfival próbált hitelt felvenni Rio de Janeiro nyugati részén, Banguban, ami gyanút keltett a bank alkalmazottaiban, és végül a rendőrség és a mentők is a helyszínre érkeztek.

Egy nő hitel felvételére tett kísérletet egy bankban, egy kerekesszékben ülő idős férfival érkezett, aki azonban már nem élt. A Daily Mail beszámolója szerint, amely a brazil G1 információira hivatkozik, az alkalmazottak kezdetben nem gyanakodtak, de később felmerült bennük a gyanú, hogy a férfi már halott lehet. A TV Globo, a Brazilian Reports és a Brazil Reports szerint a nő 17 ezer brazil reál (átszámolva 1,2 millió forint) hitelt vett volna fel.

A nő, Érika de Souza Vieira Nunes, azzal próbálkozott, hogy a férfi aláírásával szeretne kölcsönt felvenni, és folyamatosan arra kérte az élettelen testet, hogy írja alá a szükséges papírokat. „Bácsikám, hallasz?” – kérdezte a hullától, aki nem reagált – „Alá kellene írnod. Ha nem írod alá, nincs más megoldás, mert én nem írhatom alá helyetted.” Miközben a pultnál beszélgettek, fognia kellett a férfi fejét, hogy az ne dőljön hátra.

Az eset során a banki alkalmazottak videóra vették a történteket, és a nőt a helyszínen letartóztatták. A rendőrségnek azt állította, hogy a férfi unokahúga és gondozója volt. Jelenleg is vizsgálják, hogy a nőnek voltak-e bűntársai, mivel szervezett csalás gyanúja merült fel.

A mentőszolgálat megerősítette, hogy a férfi, aki valójában Paulo Roberto Braga, egy 68 éves elhunyt személy volt, néhány órával a bankba érkezés előtt hunyt el, azonban a halál okát még vizsgálják. A helyi jelentések szerint a kísérletben részt vett kölcsön összege körülbelül 2500 fontot (több mint 1,1 millió forintot) tett volna ki. Amikor a bank alkalmazottai felvetették, hogy a férfi szerintük nincs jól, Nunes megpróbálta megnyugtatni őket, hogy nincs semmi probléma. Azt mondta: „Ő már csak ilyen. Nem mond semmit. Bácsikám, nem akarsz megint kórházba menni?”.