Nvidia és Schneider Electric együttműködése

Együttműködési megállapodást írt alá a Schneider Electric és az Nvidia, amelynek eredményeképpen elősegítik a mesterséges intelligencia alkalmazásait támogató, energiahatékony adatközpontok fejlesztését.

A Schneider Electric és az Nvidia közötti együttműködés lehetővé teszi az első, nyilvánosan elérhető mesterséges intelligencia-adatközpont-referenciatervek létrehozását, amelyek a Schneider Electric adatközponti infrastruktúrákban szerzett tapasztalatait és az Nvidia fejlett MI technológiáit egyesítik. Az MI-alkalmazások egyre nagyobb szerepet kapnak különböző iparágakban, és ezek a hagyományos számítástechnikai megoldásokhoz képest több erőforrást igényelnek, ami miatt a számítási kapacitás iránti igény exponenciálisan nő. Az adatközpontok tervezése és üzemeltetése így egyre komplexebb feladattá válik. Az adatközpontok tulajdonosainak és üzemeltetőinek gyorsan kell új létesítményeket építeniük, amelyek könnyen skálázhatók és energiahatékonyak a növekvő piaci igények mellett.

Az együttműködés keretében a Schneider Electric bemutatja az Nvidia speciális számítási megoldásaihoz igazodó adatközpont-referenciaterveket. Ezek a tervek támogatják az adatfeldolgozásra, mérnöki szimulációra, elektronikai tervezés automatizálására, számítógéppel támogatott gyógyszertervezésre és generatív MI alkalmazások futtatására szolgáló adatközpontok kialakítását. A projekt során kiemelt figyelmet fordítanak a nagy energiamennyiség elosztására, a folyadékhűtő rendszerekre és az extrém sűrűségű szervercsoportok egyszerű üzembe helyezését és megbízható működését egyaránt támogató vezérlés kialakítására.

A Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az Nvidia Omniverse platformjával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és kooperációhoz. Ez az integráció lehetővé teszi a tervezők, mérnökök és más szakemberek közötti zökkenőmentes együttműködést, felgyorsítva az összetett rendszerek tervezését és telepítését, miközben segít a piacra kerülési idő és a költségek csökkentésében.