Az otthoni munkavégzés már alapvető elvárás a magyar munkavállalók körében

A magyar alkalmazottak közel kétharmada számára alapvető lehetőség az otthoni munkavégzés, amely a koronavírus-járvány hatására vált igazán fontos szemponttá a munkahelyválasztásban.

Az Erste Bank által végzett felmérés eredményei szerint a válaszadók 93 százaléka tartja alapvető vagy nagyon fontos lehetőségnek az otthoni munkavégzést. A kutatás rámutatott, hogy a pandémia előtt is volt igény a rugalmas munkavégzésre, de a járvány felerősítette ezt a tendenciát. Az Erste Banknál például a munkaidő 60 százalékában van lehetőség otthoni munkavégzésre, és a bank biztosítja a távmunka lehetőségét is, amit a kollégák közel tíz százaléka használ ki. Mihók Krisztina, az Erste HR-vezetője szerint a home office szükségből lehetőséggé vált a munkavállalók számára.

A felmérésből kiderült, hogy a dolgozók 92 százaléka tud otthonról dolgozni a jelenlegi munkahelyén, és további 5 százalék szerint ez megoldható lenne, ha a munkáltató engedélyezné. A válaszadók 61 százaléka szerint alapvető, míg 32 százalékuk számára nagyon fontos a home office lehetősége. A budapesti munkavállalók számára ez az átlagnál fontosabb, míg a vidékiek kevésbé tartják jelentős feltételnek.

Az életkor szerinti megoszlásban is vannak eltérések: a 36 év alattiak 65 százaléka, míg a 36 év felettiek kevesebb, mint 59 százaléka érzi alapvetőnek az otthoni munkavégzést. A távmunkára lehetőséget adó helyeken a teljes mértékű home office a leggyakoribb, 33 százalék válaszolt így, míg a heti három nap home office a második leggyakoribb opció 26 százalékkal. A válaszadók 62 százaléka rendelkezhet teljesen szabadon a home office napjaival, míg 30 százalék csak részben, és 5 százalék egyáltalán nem dönthet erről.

Az otthoni munkavégzés előnyei között a rugalmasság és a spórolási lehetőség emelkedik ki. A munkavállalók szerint az utazással töltött idő megtakarítása mellett a ruházati költségek csökkenése is jelentős előny. Sokan úgy érzik, hogy otthon hatékonyabban tudnak dolgozni, kevesebb zavaró tényező mellett. Az Erste Banknál a home office bevezetése óta nem tapasztaltak hatékonyságcsökkenést, amihez a megfelelő infrastruktúra és erős vállalati kultúra mellett a bizalom és a felelősségvállalás is hozzájárul.