A Navigator Csoport növekedési stratégiáját ismertette Jutasi Zoltán

A Navigator Csoport friss stratégiáját tárta a nyilvánosság elé, amelyet Jutasi Zoltán, a társaság igazgatóságának elnöke ismertetett a vállalat mai eseményén. A cégvezető szerint a generációváltás során sok vállalat kerül eladósorba, mivel nincs megfelelő csapat a továbbvitelre, ezt a problémát szeretnék kezelni.

Az iparágat kiemelve Jutasi Zoltán elmondta, hogy személyes kötődése mellett az iparágat kissé elfeledettnek tartják, és a negyedik ipari forradalom által generált változásokat kívánják kihasználni. A cégvezető hangsúlyozta, hogy a technológia és automatizáció dominálta átalakulások a mindennapokban is érzékelhető változásokat hoznak.

A vállalatcsoport a régióban is aktív, Szlovákia, Horvátország és Csehország vállalatai is a terjeszkedési tervek középpontjában állnak. A Navigator a helyi piacokon is keresi azokat a vállalatokat, amelyek hasonlóan jelentős akvizíciók lehetnek, mint a "Julius Globe" esete.

A Navigator Csoport ambiciózus pénzügyi célkitűzéseket tűzött ki maga elé. A tervek szerint 2026-ra 7,5-8 milliárd forintos árbevételt, 1,5-2 milliárd forintos EBITDA-t és közel 1 milliárd forintos adózott eredményt szeretnének elérni, ami a 2022-es bázisévhez képest 32-53% közötti éves növekedést jelent.

A cégcsoport célja, hogy ipari innovációs technológiák alkalmazásában élenjáró vállalatcsoporttá váljon, aktív akvizíciós stratégiával. Ennek érdekében a következő üzleti, tőkepiaci és pénzügyi célokat határozták meg:

Üzleti célok között szerepel három év alatt három sikeres akvizíció megvalósítása, valamint a nemzetközi terjeszkedés előkészítése és megkezdése.

A tőkepiaci célok között kiemelkedik a nyilvános részvénykibocsátás, amely javítja a likviditást és lehetővé teszi a régiós terjeszkedést, valamint a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájába történő átlépés.

A pénzügyi célok között szerepel, hogy a Navigator Csoport a 2022-es bázisévhez képest 2026-ra négyszeresére növelheti pro-forma bevételeit, és így teljesítheti stratégiai eredménycéljait. Emellett az osztalékpolitika elfogadása is cél, amely az évről-évre emelkedő, stabil osztalék kifizetés melletti elkötelezettséget jelzi.