A Kétfarkú Kutya Párt új polgármesterjelöltet indít a VII. kerületben

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a VII. kerületben is polgármesterjelöltet indít, Terdik Roland személyében, aki a párt kommunikációs vezetője, alapító tagja és a párt honlapján "közepesen kiégett értelmiségi"-ként emlegeti magát. A döntést szerda este hozta meg a párt tagsága.

Terdik Roland korábban már megmérette magát a politikai porondon: a 2022-es országgyűlési választáson a VII. kerület egyéni választókerületében indult, ahol 5,57 százalékos eredménnyel a harmadik helyen végzett. Ugyanebben az évben önkormányzati képviselőként is indult egy időközi választáson, ahol szintén harmadik lett 13,25 százalékos eredménnyel.

A VII. kerület alapvetően ellenzéki beállítottságúnak számít, 2019-ben a DK-s Niedermüller Péter nyerte meg a választást. Most Terdik Roland mellett a Fidesz jelöltje és a Színes Erzsébetváros civil szervezet jelöltje is versenyben lesz. Terdik Roland a Magyar Hangnak megerősítette az indulását, és optimistán nyilatkozott: „a győzelem biztos, miénk lesz a dicsőség”.

Az MKKP további önálló polgármesterjelölteket is állít:

  • Az I. kerületben Nánásiné Abonyi Gyöngyit,
  • A III. kerületben Budai Sándort, a párt logisztikai igazgatóját,
  • A IV. kerületben Nagy Dávid pártigazgatót,
  • A VII. kerületben Terdik Rolandot, a párt kommunikációs igazgatóját,
  • A XII. kerületben Kovács Gergely társelnököt.

Az MKKP támogatását élvezi Kovács Gergely is, aki a XII. kerületben az előválasztást magabiztosan nyerte meg, és a párt társelnöke. Emellett Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is számíthat a Kutyapárt támogatására, akit a párt budapesti listavezetőjének kért fel, annak ellenére, hogy a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik IX. kerületi képviselői ellenjelöltet állítottak vele szemben.

A párt önálló listával indul a budapesti önkormányzati választáson, aminek feltétele, hogy legalább három kerületben legyen polgármester-jelöltjük. Korábban volt olyan verzió, hogy csak három kerületben indítanak jelöltet, de végül Terdik Roland jelölése az ötödik polgármester-jelöltjük lett. Terdik Roland a bejelentés után a közösségi oldalára feltöltött egy képet, amelyen azt írta: "nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem közbeszerzéseket!" Az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti választások június 9-én, vasárnap lesznek.