Magyar Péter országjárása két nappal később kezdődik Békés megyével

Magyar Péter politikus és csapata április közepén Békés megyében indítja el az országjáró körutat, mely során a megye legnagyobb és legkisebb településeire is ellátogatnak, bár a kezdeti tervekhez képest két nappal később.

A politikus Facebook-oldalán tett bejelentése szerint az országjárás április 17-én veszi kezdetét Békés vármegyében, és nem április 15-én, ahogy korábban tervezték. Magyar Péter és csapata a részletes programot hamarosan közzéteszi. A körút folytatásaként április 20-án délelőtt közös kerékpározásra hívják a budapestieket, délután pedig Pest megyei településekre látogatnak, majd április 22-én Baranya vármegye kisebb-nagyobb falvait, városait veszik be.

Magyar Péter arra buzdít, hogy az emberek csatlakozzanak hozzájuk, és beszélgessenek Magyarország, Európa jövőjéről, a megoldandó problémákról és az új Magyarországról.

A TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt képviseletében Magyar Péter nemcsak az európai parlamenti, hanem az önkormányzati választásokon is indulni kíván. Jelenleg hivatalos programja vagy jelöltjei nincsenek, kivéve Tarr Zoltánt, a református lelkészt, aki az április 6-ai tüntetésen szólalt fel, és ezután elvesztette állami állását. Magyar Péter felkérte őt az EP-választásokon való indulásra, de Tarr még nem döntött a felkérés elfogadásáról. Magyar Péter korábban jelezte, hogy listavezetőként sem tervezi a brüsszeli munkát.

Ígéretéhez híven Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke országjárásba kezd, és ahogy elmondta, a legkisebbtől a legnagyobb településekig mindenhol meg szeretne fordulni és mindenkit meg szeretne invitálni egy közös beszélgetésre az ország jövőjével kapcsolatban. Április 6-i nagygyűlésén bejelentette, hogy két hónap alatt bejárja az egész országot, még a kistelepüléseket is.

Hiába az adatvédelmi incidens és a támadások minden oldalról, Magyar Péter megállíthatatlannak tűnik és országjárásba kezd. A "haza minden előtt" szlogennel zárta mondandóját. Az új bejelentés szerint a késlekedés ellenére a program továbbra is tartalmazza az eredeti tervekben szereplő elemeket, valamint új pontokat is, mint a közös kerékpározás.