Az Airbnb reakciója az ingatlanárak emelkedésére

Az Airbnb vállalat lépéseket tesz annak érdekében, hogy a bérlők is részt vehessenek a rövid távú lakáskiadásban, és így kihasználhassák a platform által kínált lehetőségeket.

Az Airbnb célja, hogy a bérlők is kiadhassák az ingatlant, amennyiben a tulajdonos ezt jóváhagyja. A vállalat szeretné, ha a bérlők is házigazdákká válhatnának a rövid távú lakásbérlést lehetővé tevő platformjukon. E célból a cég bejelentette, hogy megduplázza az erőfeszítéseket az állami és helyi önkormányzatokkal való együttműködésben, hogy olyan rövid távú bérleti szabályokat dolgozzanak ki, amelyek lehetővé teszik a bérlők számára is a jövedelmező üzletet.

A CNN beszámolója alapján az Airbnb Virginiában már elérte, hogy a bérlők is ugyanazokat a rövid távú bérleti engedélyeket kaphassák meg, mint az ingatlantulajdonosok, amennyiben rendelkeznek a tulajdonosok engedélyével.

Ez a változás azért vált szükségessé, mert a magas jelzáloghitel-kamatok és előlegköltségek miatt egyre nehezebb a lakástulajdonlás, különösen a fiatalabb amerikaiak számára. Emellett az infláció és a megélhetési költségek is növekvő pénzügyi terhet jelentenek számukra.