A ChatGPT új frissítése: GPT-4 Turbo

Az OpenAI bejelentette a GPT-4 Turbo nyelvi modell legújabb változatát, amely intelligensebbé és naprakészebbé teszi a ChatGPT-t.

A ChatGPT fizetős változatát hajtó nyelvi modell, a GPT-4 Turbo, jelentős frissítést kapott, amelynek köszönhetően a chatbot válaszai közvetlenebbek és kevésbé bőbeszédűek lesznek, így jobban fog hasonlítani az emberek közötti beszélgetéshez. A TechCrunch és a Techradar beszámolói szerint az "gpt-4-turbo-2024-04-09" néven ismert frissítés jelentős fejlődést hozott az írás, a matematikai és a logikai érvelés, valamint a kódolás területein. Ezen felül a modell ismeretei kiterjednek 2023 decemberéig, ami előrelépést jelent a korábbi változathoz képest, amely csak 2023 áprilisáig volt naprakész.

A fejlesztők szerint a frissített ChatGPT válaszai közvetlenebbek lesznek, miközben a bőbeszédűség csökken, és a válaszok jobban hasonlítanak majd a normál társalgások nyelvezetéhez.

Az új GPT-4 Turbo nem jelent forradalmi változást, de jelentős fejlődést mutat az előző verzióhoz képest. Az ingyenes változat változatlan maradt, így az új verzió előnyeit csak a ChatGPT fizetős változatának felhasználói élvezhetik.

A GPT-4.5 Turbo nyelvi modellről, amelynek megjelenési dátumáról még nincs információ, véletlenül szivárogtak ki információk az internetre.