A Škoda Superb plug-in hibrid több mint 100 km-t tesz meg tisztán elektromosan

A Škoda zászlóshajó modellje, a Superb modernebbé vált – legalábbis részben. Már kapható az új, plug-in hibrid változat, itt vannak a részletek, mit érdemes tudni róla.

Ez a modern autó a Volkswagen Passat cseh testvére, a Škoda Superb. A Volkswagen-csoporthoz tartozó gyártó most két izgalmas változattal bővíti az új Superb motorkínálatát: a Superb Combi iV-t 100 kilométeres hatótávolsággal rendelkező plug-in hibrid hajtással kínálják, valamint 2.0 TSI DSG 4x4 csúcs benzinmotorral, 195 kW (265 LE) teljesítménnyel mindkét karosszériaváltozatban.

A plug-in hibrid technológia még 2019-ben debütált a villamosított Skoda Superb iV első generációjában. A Škoda ezt most továbbfejlesztette a Superb negyedik generációjának részeként. Az új Superb Combi iV-ben a csehek a villanymotort egy 110 kW (150 LE) teljesítményű 1,5 TSI benzinmotorral kombinálják, ami 150 kW (204 LE) rendszerteljesítményt eredményez.

Az erőátvitel az első kerekekhez egy 6 fokozatú, közvetlen sebességváltóval (DSG) történik. A nagyfeszültségű akkumulátor bruttó kapacitása 25,7 kWh, ami körülbelül kétszerese a korábbinak. Ennek köszönhetően a tisztán elektromos hatótávolság 40 kilométerrel, több mint 100 kilométerre nő a gyári adatok szerint.

Az akkumulátort egy 11 kW-os töltőteljesítményű privát wallboxon vagy nyilvános váltakozó áramú töltőállomáson is fel lehet tölteni, és 10%-ról 80%-ra körülbelül 25 perc alatt tölthető.

A plug-in hibrid mellett a Škoda Superb mostantól az új csúcs TSI-vel is elérhető. A modellpaletta legerősebb benzinmotorja alapfelszereltségként 7 sebességes DSG váltóval és összkerékhajtással kerül forgalomba. Ez 195 kW (265 LE) teljesítményt és 400 Nm maximális forgatónyomatékot küld az első kerekekre.

A Superb kínálatában tehát jelenleg öt motor/váltó kombináció szerepel: két dízelváltozat és két benzinmotor, amelyek közül egy mild hibrid technológiával, valamint plug-in hibrid hajtással.

A két új hajtásváltozat a Selection felszereltségi szinttől felfelé érhető el. A fedélzeten többek között: LED-es fényszórók, 17 colos könnyűfém keréktárcsák Alrakis Aero kivitelben, első és hátsó parkolószenzorok... Ez a felszereltségi változat háromzónás Climatronic klímaberendezéssel, masszázsfunkcióval ellátott fűthető komfortülésekkel és induktív mobiltöltő-funkcióval kedves az utasoknak és a sofőrnek.