Az Office-univerzum új sorozata: egy szerkesztőség mindennapjai

A Peacock megerősítette, hogy elkészül a The Office (A Hivatal) világában játszódó új sorozat, amely egy szerkesztőség mindennapjait fogja bemutatni.

A Variety és a CNN információi szerint a sorozat nem a Steve Carell által népszerűvé vált sitcom újrázása vagy spinoffja lesz, hanem egy teljesen új mockumentary, új szereplőkkel, de azonos univerzumban. A projekt mögött Greg Daniels áll, aki az eredeti sorozat showrunner-eként is tevékenykedett, és már január óta dolgozik az új műsoron. A cselekmény középpontjában egy dokumentumfilmes stáb áll, akik egy haldokló középnyugati újságot és annak kiadóját próbálják megmenteni önkéntes riporterek segítségével.

Az új sorozatot Greg Daniels Michael Komannal, a Nathan For You társalkotójával együtt készíti, és executive producerként Ricky Gervais és Stephen Merchant, az Office eredeti brit változatának alkotói is részt vesznek a munkálatokban. A főszereplők között Domhnall Gleeson és Sabrina Impacciatore nevei is felmerültek, de a karakterekről egyelőre nincsenek információk. A forgatás a jelenlegi tervek szerint júliusban fog kezdődni.

A The Office amerikai változata 2005-ben debütált először az Egyesült Államokban, és 2013-ban került adásba az utolsó epizódja. A főszerepekben többek között Steve Carell, John Krasinski, Jenna Fischer, Mindy Kaling, Rainn Wilson és BJ Novak volt látható. A sorozat összesen öt Emmy-díjat nyert.

A Gervais főszereplésével készült elődjéhez hasonlóan a sorozat is dokumentumfilm-szerű formátumot követett, amelyben a szereplők áttörték a negyedik falat, miközben a stáb követte a munkatársakat az irodában.

Egyelőre nem tudni, hogy a korábbi szereplők közül visszatér-e valaki a Peacock sorozatában, de az új sorozat nem spinoff, tehát nem fókuszál egyetlen eredeti karakterre sem, és úgy tűnik, hogy ugyanaz a többnyire láthatatlan dokumentumfilmes stáb forgatja, amely az előzőt is.

Lisa Katz, az NBC Universal Entertainment elnöke szerint több mint tíz év telt el azóta, hogy A hivatal utolsó epizódját levetítette az NBC, és a méltán elismert vígjátéksorozat továbbra is egyre népszerűbb, most pedig rajongók új generációit építi a Peacock. "A Universal Televisionnel együttműködve és Greg Daniels és Michael Koman kreatív csapatának vezetésével ez az új sorozat, amely a Dunder Mifflin univerzumában játszódik, új karaktereket mutat be egy új környezetben, amely megérett a komikus történetmesélésre: egy napilapnál" – tette hozzá.

Az NBC a jövedelmezőbb, lineáris sugárzási helyet kerülve az új sorozat számára a Peacock streaming szolgáltatását választotta otthonául, amely így könnyebbé teheti a kapcsolatokat az eredeti sorozattal. Hiszen A hivatal több mint egy évtizeddel a 2013-as finálé után is népszerű maradt a rajongók körében, és jelenleg a Peacock a streaming-otthona. A szolgáltatás azzal tartotta a rajongókat a sorozatnál, hogy hosszabb epizódvágásokat adott ki, amelyekbe korábban nem publikált jeleneteket is beillesztettek.