Művészetek Völgye: rekordprogramok és újdonságok

Közel háromezer programmal várja a látogatókat a Művészetek Völgye, amely idén ünnepli 33. évfordulóját, és július 19. és 28. között kerül megrendezésre a Kapolcs-Taliándörögd-Vigántpetend háromszögben.

A fesztivál történetében először éri el a programok száma a 2972-t, ami a korábbi évekhez képest is jelentős növekedést jelent. A zenei felhozatalban olyan neves előadók és zenekarok szerepelnek, mint a 30Y, az Aurevoir., a Bagossy Brothers Company, a BËLGA, Beton.Hofi, az új lemezes Blahalouisiana, a tizenötödik születésnapját ünneplő Bohemian Betyars vagy az idén ötéves Carson Coma.

A fesztivál kínálatában színielőadások, kortárs művészeti programok és kézműves foglalkozások is helyet kapnak, valamint a Panoráma Színpad mellett külön helyszínek várják a jazz, világzene, folk és komolyzene kedvelőit. Az idei év újdonsága, hogy a Romani Design, a világ első roma divatstúdiója, saját udvart kap Vigántpetenden, ahol a kortárs roma viseleti kultúrát mutatják be.

Több múzeum is kitelepül a fesztiválra, így a látogatók megismerkedhetnek a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a debreceni MODEM, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ gyűjteményeinek izgalmas részeivel. A kortárstánc előadások terén is bővül a kínálat, a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve többek között a Feledi Project, Oberfrank Réka és a Duda Éva Társulat produkcióit láthatja a közönség.

A fenntarthatóság jegyében számos workshop, előadás és beszélgetés kerül megrendezésre, míg a családosokat gyerekkoncertek, bábelőadások, ringató foglalkozások, valamint Varga Livius, Gryllus Vilmos és Varró Dániel meséi várják. A fesztivál teljes kínálata böngészhető a hivatalos oldalon.

A szervezők emellett felhívják a figyelmet a Völgy őszköszöntő testvérfesztiváljára, a Kerekdombra, amely szeptember 13. és 15. között lesz Tállyán, és amelyre a Művészetek Völgye jeggyel rendelkezők kedvezményes bérletet válthatnak.