Járókelők mentették meg egy férfi életét Budapesten

Drámai pillanatoknak lehettek szemtanúi a járókelők egy budapesti villamosmegállóban, ahol egy 60 év körüli férfi hirtelen összeesett és nem tért magához. A helyszínen tartózkodó civilek és rendőrök gyors beavatkozása életmentőnek bizonyult.

A férfi a villamosmegállóban várt, amikor váratlanul rosszul lett és összeesett. A környéken lévő emberek, köztük két rendőr is, azonnal a segítségére siettek. A mentők gyors segítségét kérték, mivel a férfi nem lélegzett. A mentésirányító telefonos utasításai alapján a járókelők megkezdték az újraélesztést, és váltották egymást a férfi életéért folytatott küzdelemben.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán közzétett információk szerint a mentőszolgálat munkatársai perceken belül a helyszínre érkeztek, és emelt szinten folytatták az életmentést. A korábban megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a férfi életét sikerült megmenteni. A beteget kritikus állapotban szállították kórházba.

Az eset kapcsán az Országos Mentőszolgálat kiemelte az életmentésben részt vevők bátorságát és gyors cselekvését. Az életmentőknek gratuláltak, és a beteg mielőbbi felépülését kívánták.