Újra van egri polgármesterjelöltje az ellenzéknek, ezúttal az MSZP-s Pál György

Szűk egy hónap után újra van az ellenzéknek polgármesterjelöltje Egerben, a Momentum az MSZP-s Pál Györgyöt támogatja.

A városi politikai életben történt változások után az ellenzék új jelöltet keresett. A Momentumos Jánosi Zoltán március 15-én, családi és egészségügyi okokból lépett vissza a jelöltségtől, akit korábban a DK is támogatott. Jánosi helyett a pártok három hétig kerestek alternatívát, de végül Pál Györgyöt választották a jelöltséghez.

A Momentum számára Jánosi visszalépése váratlan volt, hiszen a párt nem rendelkezett más felépített politikussal Egerben. Több lehetséges jelölt neve is felmerült, köztük Lőcsei Lajos parlamenti képviselőé, de végül nem találtak megfelelő ismertségű és helyi beágyazottságú személyt.

Az 53 éves mérnökinformatikus, Pál György 10 év után tér vissza az egri politikába, korábban önkormányzati képviselőként tevékenykedett. Bár a jelölése kényszermegoldásnak tűnik, az ellenzéknek mégis lehet esélye a városban.

A helyi politikai viszonyok különlegesek Egerben, ahol a Fidesz három különböző formációval indulhat. A hivatalos jelölt Vágner Ákos, de Oroján Sándor és Orosz Lászlóné is tervezik az indulást. Emellett Mirkóczki Ádám jelenlegi polgármester is fontolgatja az újraindulást, aki nemrégiben került az országos sajtó figyelmébe egy kiszivárgott hangfelvétel miatt.

A választási verseny tovább bonyolódik, hiszen a Mi Hazánk, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és más civil szervezetek is indítanak jelölteket. Amennyiben nem történnek visszalépések, a júniusi önkormányzati választáson az egriek akár 8-10 jelölt közül is választhatnak.