Frissdiplomások támogatási feltételei 2024-ben

2024-ben a társadalombiztosítási jogviszony vált kulcsfontosságúvá a frissdiplomás fiatal párok számára, akik házasságkötés után CSOK Plusz vagy Babaváró támogatást szeretnének igényelni.

A frissdiplomások számára a CSOK Plusz és a Babaváró támogatások igényléséhez több alapvető feltételnek kell megfelelniük. Ezek közé tartozik a házasság, a magyarországi lakcím, a büntetlen előélet és a köztartozásmentesség. Ezenfelül kiemelten fontos a társadalombiztosítási jogviszony megléte: a Babaváró esetében az egyik félnek minimum 3 éves folyamatos tb jogviszonnyal kell rendelkeznie, míg a CSOK Plusz esetében 2 éves folyamatos jogviszony szükséges.

A felsőoktatási intézményben eltöltött idő is beleszámít a szükséges tb jogviszony időtartamába, és a hallgatói jogviszony megszűnése után a Babaváró igényléséhez 6 hónap, míg a CSOK Plusz esetében 30 nap megszakítás engedélyezett a munkába állás előtt.

Mindkét támogatásnál közös követelmény, hogy a tb jogviszony utolsó 180 napjának magyar vállalkozói vagy alkalmazotti jogviszonyból kell származnia. Az álláskeresési járadék időszaka is beleszámítható a tb jogviszonyba, ami lehetőséget ad arra, hogy a hallgatói jogviszony megszűnése után az igénylők álláskeresési járadékra jelentkezzenek, így biztosítva a jogviszony folyamatosságát.

A CSOK Plusz esetében a nappali középiskolai tanulmányok is figyelembe vehetőek a tb jogviszony időszakában, azonban a Babaváró igénylésénél ez nem érvényes. Egy példán keresztül, ha egy fiatal házaspár egyik tagja egyetemi tanulmányok után 2 hónappal munkába áll és az átmeneti időszakban álláskeresési támogatásra jelentkezik, akkor megfelel a CSOK Plusz feltételeinek. Fontos, hogy mindkét támogatás esetén csak az egyik házastársnak kell megfelelnie a tb jogviszonnyal kapcsolatos előírásoknak.

Fülöp Krisztián, a Credipass magyarországi vezetője felhívja a figyelmet arra, hogy a hallgatói jogviszony megszűnését követő 45 napban a fiatalok alapellátásra jogosultak, de ez nem azonos a tb jogviszonnyal. Ez az időszak csak az egészségügyi ellátásra való jogosultságot biztosítja, nem keletkeztet tb jogviszonyt.