Szolgálaton kívüli rendőr mentett meg egy nőt a villamos elől Budapesten

Egy szolgálaton kívüli rendőr, Kovács Attila alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ osztályvezetője, kétszer is életet mentett egy nőnek a Róbert Károly körúton.

Kovács éppen munkába tartott, amikor észrevette, hogy egy nő az autók előtt áll a körúton. "Az első pillanattól éreztem, mozgásán láttam, hogy nem egy lámpaperiódust elvétő, véletlenül a kocsik közé keveredő gyalogosról van szó, hanem valamiféle baljós szándékosságról – úgy viselkedett, mint aki tudatosan el akarja gázoltatni magát" – mondta Kovács. A nő nem hagyta el az úttestet még akkor sem, amikor a járműveknek zöld jelzés váltott, ezért Kovács átvezette őt a járdaszigetre, ahol egy villamosmegálló is található.

A veszély azonban nem múlt el, mivel a nő megpróbált a közeledő villamos elé lépni. Kovács alezredes azonban gyorsan cselekedett, és a nő ruhájánál fogva visszarántotta, így csak az első ajtónak csapódott és a földre esett. "Nyilvánvaló volt, hogy nem hagyhatom egyedül: tekintette üveges volt, ő maga teljesen zaklatott állapotban ücsörgött a földön, és azt ismételgette, hogy el akarja dobni az életét. Mentőt hívtam, kollégáimat is értesítettem a történtekről, az elkeseredett nőt kórházba szállították megfigyelésre" – olvasható a BRFK Facebook-bejegyzésében.

Az RTL Híradónak adott interjúban Kovács Attila részletezte, hogy a nő a telefonját és egy papírdarabot szorongatott a kezében, amikor megpróbálta átkarolni és levezetni a gyalogátkelőhelyről. A nő bólogatott, amikor Kovács megkérdezte, hogy bántották-e, de nagyon zavart volt. A megállóba érve megpróbált tovább beszélgetni a nővel, hogy elterelje a figyelmét és kihívja a mentőket, azonban nem vette észre a mögüle érkező villamost, ami elé a nő ki akart ugrani. Kovács reflexszerűen utána kapott, így a nő csak az első ajtónak ugrott neki, majd fejsérülten mellé esett.

Az RTL Híradó úgy értesült, hogy a nőt azóta már hazaengedték a kórházból, a történtekből pedig semmire nem emlékezett, ezért később levelet írt a rendőröknek, hogy meg tudja, pontosan mi történt vele.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!