Pápai akkumulátorgyár: Provokáció vagy valós tervek?

Pápán felbukkant egy tábla, amely egy új akkumulátoripari üzem és munkásszálló létesítését hirdette, de a polgármester szerint csupán provokációról van szó.

A pápai vasútállomással szemben egy épület falára kínai és magyar zászlókkal díszített tábla került, amely szerint a területen hamarosan lítium-ion akkumulátorokhoz szükséges elemek gyártása indulna, és egy 220 férőhelyes munkásszálló is épülne. A pápai önkormányzat jegyzője, dr. Nagy Krisztina által közölt információk szerint azonban Áldozó Tamás polgármester Facebook-oldalán cáfolta az akkumulátorgyár létesítésének hírét.

A polgármester bejegyzése szerint a Kormányhivatal tájékoztatása alapján nem indult eljárás az akkumulátorgyár kapcsán, az ingatlan továbbra is a Camelot Kft. tulajdonában van, és az ingatlan-nyilvántartásban sem történt változás. Áldozó Tamás kiemelte, hogy minden lehetséges eszközt bevetnek annak érdekében, hogy megakadályozzák a pápaiak egészségére veszélyes tevékenységet, és arra kér mindenkit, hogy ne engedjenek teret a provokációnak.

Az Infopapa.hu oldalnak nyilatkozó Török Zsolt, a telephelyre bejegyzett cég ügyvezetője elmondta, hogy az új tulajdonos kérésére került ki a tábla, de azt már eltávolították. Török szerint a terület értékesítése folyamatban van, de még nem zárult le, és a jövőbeni tevékenységekről titoktartási kötelezettsége miatt nem nyilatkozhatott. Hozzátette, hogy korábban lakóparkot terveztek a helyre, de az ipari terület átminősítése nem valósult meg.

A Camelot Holding Ingatlanhosznosító Kft. által hirdetett volt Elekthermax telephely és a hozzá kapcsolódó épületek, területek 385 millió forintos áron keresnek gazdát, miközben a cég ellen végrehajtási eljárás is folyik.