Szalai Ádám ellen nem emel vádat az ügyészség, jóvátételt fizetne

Az ügyészség nem emel vádat a magyar válogatott korábbi futballistája, Szalai Ádám ellen, aki egy 2022. decemberi verekedési ügyben érintett. A sportoló kész sérelemdíjat fizetni az áldozatnak a történtek jóvátételéért.

A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Rab Ferenc szerint a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet. Amennyiben a közvetítői eljárás során Szalai Ádám és az áldozat megegyeznek, és a gyanúsított megfelelő módon jóváteszi a bűncselekményt, a büntetőeljárást megszüntetik.

A jóvátétel részleteiről a felek a közvetítő jelenlétében fognak megállapodni, azonban az ügyész nem adhatott további tájékoztatást a bűncselekmény beismeréséről vagy a gyanúsított indokairól.

Szalai Ádám 2022. december 29-én került szóváltásba egy társasággal a Bazilikánál. Egy 21 éves fiatalember és barátai fotózkodni szerettek volna, de nem ismerték fel Szalai testvérét, aki visszautasította őket. A helyzet feszültté vált, amikor a fiatal trágár szavakkal reagált a visszautasításra.

A futballista szerint négy részeg fiatal vette körül az öccsét, és úgy érezte, meg kell védenie. Egy rúgással eltávolította az egyik fiatalt, de tagadta, hogy a földön fekvő személyt is megrúgta volna.

Kezdetben garázdaság és könnyű testi sértés miatt gyanúsították, de később a rendőrség súlyos testi sértés kísérletére súlyosította a vádat. Szalai először jogos védelemre hivatkozott, de végül beismerte a történteket, mondván, félreértette és túlreagálta a helyzetet.

Amennyiben Szalai Ádám a következő fél évben nem tud megegyezni az áldozattal a jóvátétel mértékéről, akkor mégis vádat emelhetnek ellene.