Sebastian Vettel esetleges visszatérése a Forma-1-be

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Forma-1-be való visszatérés lehetőségét fontolgatja, miután 2022-ben bejelentette visszavonulását, és most kapcsolatba lépett több csapatvezetővel, köztük a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolff-fal.

A 36 éves német pilóta, aki a Sky Sportsnak adott szerdai nyilatkozatában beszélt a helyzetről, elmondta, hogy bár nincs jelenleg versenyzői ülése, nyitott a lehetőségekre, és attól függően dönt, hogy milyen ajánlatokat kap. Vettel hangsúlyozta, hogy nem azért hagyta abba a versenyzést, hogy visszatérjen, de sosem lehet tudni, mi történik a jövőben.

A Red Bull-lal négy világbajnoki címet szerző versenyző a Ferrarihoz igazolt sikerei után, ahol hat év alatt nem sikerült világbajnoki trófeát szereznie, és végül az Aston Martin csapatánál fejezte be pályafutását.

A Mercedes csapatnál esetlegesen megüresedő helyzet adódhat, mivel a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a következő szezonban a Ferrarihoz szerződik. Hamilton helyére többek között a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is esélyes lehet, aki jelenleg az Aston Martinnál versenyez, és állítólag a Mercedes is érdeklődik iránta.

Vettel elismerte, hogy beszélt már Toto Wolff-fal, de azt mondta, nem a versenyzői ülésről volt szó. Azt is hozzátette, hogy továbbra is tartja a kapcsolatot a Forma-1-ben dolgozókkal, és vannak ötletei, amelyekről még beszélni fog. A német versenyző szerint több tárgyalásra lesz szükség, hogy tisztában legyen a Mercedes terveivel, de elismeri, hogy a csapatnál egy kiemelkedően jó ülés vált szabaddá.

Vettel hozzátette, hogy a visszatérését egy versenyképes autó tehetné vonzóvá számára, és bár „feltételes módban” ő is tagja annak a piacnak, amelyről pilótákat választanak a következő idényre, a döntését a csomagtól, vagyis a versenyképes autótól teszi függővé. A legutóbb a Porsche Penske Le Mans-ban bevetésre kerülő versenyautójával is tesztelő Vettel nyitott a lehetőségekre, és kíváncsi a Mercedes terveire.