Újrajátsszák egy kosármeccs utolsó tizedmásodperceit

Egy ír kosárlabda-mérkőzés utolsó 0,3 másodpercét kell újra játszani a fellebbviteli bizottság döntése értelmében, miután a játékvezető vitatott döntése miatt panaszt nyújtottak be.

A Limerick Sport Eagles és a Portlaoise Panthers közötti negyeddöntő mérkőzésen a Limerick csapata 80–78-ra diadalmaskodott, de a meccs végén adott büntetők miatt kialakult vitás helyzet következtében a Portlaoise csapata fellebbezett. Azt állították, hogy a büntetőket nem kellett volna megítélni, mert az idő már lejárt, amikor a szabálytalanságot a bíró megfújta.

Az ír kosárszövetség kezdetben fenntartotta az eredményt, mondván, hogy a játékvezető döntése visszamenőleg nem módosítható. Ennek ellenére a Portlaoise nem hagyta annyiban a dolgot, és a fellebbviteli bizottsághoz fordult.

A bizottság végül úgy döntött, hogy a mérkőzés utolsó részét újra kell játszani. A szövetség bár nem értett egyet a döntéssel, nem állt ellent annak, hogy a csapatok megismételjék a játék utolsó pillanatait.

A mérkőzés állása így 80–78 marad, és a Portlaoise-nek lesz egy utolsó lehetősége, hogy 0,3 másodperc alatt kiegyenlítse a két pont különbséget, vagy akár egy hosszú távú triplával megfordítsa az állást.